Svijet ronjenja polako se prilagođava individualnim potrebama svakog ronioca pa su proizvođači ronilačke opreme već neko vrijeme dodatnu pozornost posvetili nježnijem spolu. Tako su stručnjaci iz Oceanica konstruirali vrhunski kompenzator plovnosti namijenjen isključivo ženama.

Naravno, ne znači to da muškarac neće moći koristiti ovaj kompenzator, ali je dizajn zapravo prilagođen ženskoj anatomiji i ciljani kupci za ovaj kompenzator iz Oceanica isključivo su dame.

Prilagođene naramenice i remeni omogućuju udoban položaj ženskom tijelu, a prostor za tipične ženske obline slobodan je jer je gornji remenčić moguće pozicionirati tako da izbjegnete neugodno stiskanje. Tako su objedinjene i blagodati zračnih balona na leđima pa napuhavanjem ne smanjujete komfor, a i stabilnu plovnost lakše regulirate pod vodom.

Patentirani sustav prilagodbe kompenzatora odlično se ponaša bez obzira na dubinu i stabilnost je zaista vrhunska, a materijali od kojih je napravljen ovaj kompenzator jamče mu dugotrajnost. Mjesto za ronilačku bocu dodatno je pojačano i s unutarnje strane oblikovano da se prilagodi ženskoj anatomiji pa se boca na leđima ne osjeća. Sustav za utege je integriran bočno uz dodatak dva džepića na stražnjoj strani, a džepovi za sitnice su iskoristivi i prostrani.

Tu su i četiri “D” ringa od nehrđajućeg čelika te dva od čvrste plastike, a mjesto za kvačenje ronilačkog noža predviđeno je s obje strane jacketa. Dva prekotlačna ventila s vezicama za ispuhivanje smještena su na odgovarajuće pozicije i lako ih je dosegnuti. Naravno, ovakav BCD ima i odgovarajuću cijenu, a ona je veća od 500 eura.

+ posts