Početkom ove godine Oris je predstavio redizajniranu liniju svoje popularne serije Aquis.

Sada je modelu iz te linije dodana i verzija “small seconds”. Radi se o razdvajanju kazaljke koja pokazuje sekunde od glavnog brojčanika i pozicioniranje iste na poziciju 9 sati. Benefiti takvog pozicioniranja sekundarke roniocima su itekako poznati. Naime, tijekom ronjenja ronioci namještaju ronilački prsten i pomoću kazaljke za minute na njemu očitavaju vrijeme preostalo za zaron, a kazaljka sekundi na glavnom brojčaniku tada može pomalo zbunjivati. Još jedna prednost “small seconds” varijante je i jednostavna provjera radi li sat uopće. Ovaj model zapravo je dokaz Orisove posvećenosti roniocima i odgovor proizvođača na ronilačke zahtjeve. Ne radi se samo o dizajnu ili prestižu, već je svaki Orisov ronilački sat uistinu i pravi ronilački instrument na kojeg možete računati u dubinama.

Osvježena Oris Aquis linija, kojoj pripada i ovaj model, malo je tanja i izgleda “nježnije” od prethodne, a na brojčaniku je ponosno istaknut naziv “Aquis”. Krunica i štitnici su također malo “mekši”, a poboljšan je i “grip” ronilačkog prstena. Inače, najvažnije značajke prethodnika zadržane su i na osvježenoj liniji pa i Oris Aquis Small Second Date ima Orisov samonavijajući mehanizam s rezervom snage od 38 sati, čelično kućište, jednosmjerno rotirajući ronilački prsten s keramičkim umetkom te safirno staklo premazano antireflektirajućim premazom.

Promjer kućišta ovog modela je 45,50 milimetara, a dostupan je u varijanti s crnim ili tamno plavim, presijavajućim brojčanikom te s narančastim ili bijelim markerima za sate i kazaljke. U opciji su i čelična ili gumena narukvica, a gumena je dostupna u crnoj ili tamno plavoj varijanti. Naravno, tu su i ronilačke kopče na narukvicama koje omogućuju jednostavno i brzo produljenje za nošenje na ronilačkom odijelu. Vodootpornost je, kao i kod ostalih modela iz ove linije, zajamčena do 500 metara dubine.

+ posts