Oris je proširio svoju ponudu modela Aquis Date Calibre 400 dodajući dvije nove izvedbe obogaćene 18 karatnim zlatom.

Završnom obradom vanjskog ruba ronilačkog prstena u zlatu dodana je nota profinjenosti i skupocjenosti, ali nije narušen ronilački duh ovih modela.

Promjer kućišta je 41.5 milimetar, safirno staklo koje štiti brojčanik s unutarnje strane premazano je antireflektirajućim premazom, a stražnja strana kućišta ima prozor od mineralnog stakla. Naravno, krunica je na uvrtanje, a kućni samonavijajući mehanizam kalibar 400 ima vrhunske performanse – funkcije sata, minuta, sekundi i datuma s pet dana rezerve snage (120 sati), antimagnetskim svojstvima i razinom točnosti od -3/+5 sekundi dnevno. Kao i za sve satove serije Oris Calibre 400, oba modela imaju jamstvo od 10 godina, a i servisni interval im je 10 godina kada su registrirani na MyOrisu!

Obje izvedbe (i zelena i plava) imaju spomenutu 18-karatnu zlatnu završnu obradu vanjskog ruba ronilačkog prstena te kazaljke, indekse na brojčaniku i 60 minutnu ronilačku skalu na keramičkoj luneti u zlatu.

Također, oba modela dolaze s narukvicom od nehrđajućeg čelika i gumenim remenom u odgovarajućoj zelenoj ili plavoj boji koji se može zamijeniti pomoću patentiranog sustava promjene remena (Quick Strap Change) bez alata. Naravno, čelične narukvice opremljene su preklopnom kopčom s produžetkom za ronioce.

Vodootpornost ovih modela zajamčena je do 300 metara dubine, a u prodaji će biti od lipnja 2022. godine po cijeni od oko 3950 eura i moći ćete ih kupiti u prodavaonicama Dicte ili na njihovom web shopu.