Scubapro je predstavio svoje nove peraje koje su zapravo nasljednik njihovog uspješnog modela Seawing Nova, a to sugerira i ime novog modela.

Potpuno inovativan dvodijelni dizajn s odvojeno oblikovanim listom peraje i džepom za stopala koji se mogu rastaviti te tako “smanjiti” dimenzije peraja za putovanja novost je na tržištu ronilačkih peraja. Standardno se isporučuju s otvorenim utorom za stopala, a opcijski džep za cijelo stopalo dostupan je zasebno po želji. Džepovi za cijelo stopalo mogu se zamijeniti na perajama pomoću alata za rastavljanje. Naravno, ostaje za vidjeti kako će ovu inovativnost prihvatiti ronioci koji su inače neskloni radikalnim promjenama svoje opreme, a pitanje je i trajnosti ovakvih peraja.

Scubapro tvrdi da je nova peraja korak naprijed u odnosu na model Seawing Nova u smislu performansi, konstrukcije, pristajanja i svestranosti, s oblikom oštrice koji proizvodi mnogo više snage, brzine i mogućnosti manevriranja.

Slično kao i model Seawing Nova, ove peraje koriste Scubaproovu tehnologiju ‘Pivot Control Technology’ koja, kako kaže proizvođač, osigurava da oštrica zadrži optimalni kut napada za pretvaranje zamaha u pogon prema naprijed. Sustav šarki dizajniran je za rad s fleksibilnim listom peraja, a podešavanje kuta napada na temelju jačine zamaha jamči više udobnosti uz nježno perajanje i više potiska pri punoj snazi zamaha. Na vrhove peraja postavljena su nova krilca s ciljem veće kontrole i poboljšane manevriranja kod korištenja različitih stilova mahanja perajama.

Peraje Seawing Supernova izrađene su od izdržljivog monprenea i opremljene su fleksibilnim (bungee) remenom za teške uvjete rada i za različite veličine ronilačkih čizmica, a s donje strane su prošireni jastučići za bolje prianjanje na mokrim površinama.

Scubapro Seawing Nova peraje bile su među skupljima na tržištu pa je i model koji ih nasljeđuje takav – cijena peraja Scubapro Seawing Supernova je oko 220 eura.

+ posts