Održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah

106
foto: Olivier Herrera

U Splitu je u subotu i nedjelju (16. i 17. svibnja 2015.) održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah.

Na ŠC bazenu Poljud nastupili su najbolji svjetski i hrvatski ronioci na dah, aktualni svjetski rekorder u disciplini dinamika s perajama Goran Čolak te Katarina Zubčić, osvajačica srebrne i brončane medalje sa zadnjeg svjetskog prvenstva. Organizator natjecanja bila je AIDA Hrvatska, a domaćin PIK Mornar uz sudjelovanje KŠR Split.

U disciplini dinamika s perajama prvo mjesto zauzeo je Marko Moretti s preronjenih 205 metara. Srebrnu medalju osvojio je Krešimir Zubčić s 200 metara, a broncu Josip Zekan s preronjena 184 metra.
U ženskoj konkurenciji dinamike s perajama zlatna je bila Lidija Lijić Vulić s 203 metra, srebrnu medalju osvojila je Katarina Zubčić s 200 metara, a broncu Sanja Gigović sa 166 metara. 

U disciplini dinamika bez peraja zlatni je bio Goran Čolak s preronjenih 178 metara. Drugo mjesto pripalo je Marku Morettiju sa 173 metra, a treće Borisu Milošiću sa 155 metara.
Najbolja žena u disciplini dinamika bez peraja bila je Katarina Zubčić sa 158 metara, srebro je osvojila Lidija Lijić Vulić sa 129 metara, a broncu Matea Sedlaček sa 125 metara. 

U disciplini statika najbolji u muškoj konkurenciji bio je Bruno Šegvić koji je dah držao sedam minuta i 18 sekundi. Drugi je bio Budimir Buda Šobat sa sedam minuta i osam sekundi, dok je na trećem mjestu bio Boris Milošić sa šest minuta i 18 sekundi.
U ženskoj konkurenciji u statici najbolja je bila Tijana Nikolić s pet minuta i 50 sekundi. Na drugom mjestu je bila Andrea Andrijanić s pet minuta i četiri sekunde, dok je broncu osvojila Svjetlana Blažević s četiri minute i šest sekundi.

U ukupnom poretku najbolji ronilac na dah bio je Marko Moretti, dok je najbolja dama bila Tijana Nikolić. Ovom prigodom izabrana je i reprezentacija za nadolazeće svjetsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 19. do 28. lipnja 2015. Muški članovi hrvatske reprezentacije bit će: Goran Čolak (aktualni svjetski prvak koji će braniti zlatne medalje u sve tri discipline s prošlog svjetskog prvenstva), Marko Moretti te Boris Milošić. Ženski dio hrvatske reprezentacije čine: Katarina Zubčić, Lidija Lijić Vulić te Matea Sedlaček.

+ posts