Ovogodišnje natjecanje u dubinskom ronjenju na dah Vertical Blue 2023 by Garmin u Dean’s Blue Holeu na Bahamima održat će se od 20. do 30. srpnja.

U 15. iteraciji slavnog natjecanja u dubinskom ronjenju na dah sudjelovat će 40 sportaša iz 20 različitih zemalja koji će pokušavati postići osobne, nacionalne i svjetske rekorde.

Inače, New York Times je Vertical Blue nazvao “Wimbledonom ronjenja na dah”, a s bivšim prvacima Alexeyjem Molchanovom, Peterom Klovarom i voditeljem događaja Williamom Trubridgeom koji se i natječu, možemo očekivati višestruki pad rekorda.

Osim toga, Garmin je predstavljen kao glavni sponzor događaja, a ronilačko računalo Garmin Descent bit će službeni mjerač koji će nositi svi sportaši tijekom službenih nastupa.

Obožavatelji i gledatelji diljem svijeta Vertical Blue 2023 by Garmin moći će pratiti uživo putem VB YouTube kanala, Vertical Blue Facebook stranice, VB web stranice, VB Instagrama stranici kao i na Vertical Blue twitter feedu i hashtagu #VB2023

Natjecatelji će odmjeriti svoje snage u četiri dubinske discipline prema AIDA pravilima: konstantna težina (CWT), konstantna težina bez peraja (CNF), slobodno uranjanje (FIM) i konstantna težina s perajama (CWTB).

+ posts