Oceanexplorers

176

Seriju je izvršno producirao National Geographic Explorer i James Cameron u partnerstvu s BBC Studios’ Natural History Unit (tvorci “Blue Planet II”) i OceanX.

Ova emisija vodi publiku na OceanX-ov najsuvremeniji brod za znanstveno istraživanje čija posada i znanstvenici istražuju najudaljenije granice svjetskih oceana od kojih je 80% potpuno nepoznato. Naoružani naprednom tehnologijom, pažljivo odabran tim neustrašivih istraživača i znanstvenika kreće na globalnu odiseju kako bi riješili neke od najvećih misterija oceana kroz živote njegovih životinja i njihovih ekosustava. Brod kreće u veliku avanturu – putuje do dubina Atlantika na Azorima, zaranja u plićake Bahama i tople vode Kariba prije nego što se ukrca na sjever do hladnih arktičkih obala Svalbarda u Norveškoj.

“Oceanexplorers” pruža impresivan pogled na podvodni svijet čuda s nevjerojatnim otkrićima koja pomiču granice istraživanja i našeg razumijevanja oceana kao nikad prije. Cameron je za ovu seriju izjavio ona vodi gledatelje u nevjerojatnu avanturu znanosti o oceanu upoznajući ih sa skupinom principijelnih, strastvenih ljudi na ponekad opasnoj misiji otkrivanja oceana u stvarnom vremenu.

Oceanexplorers bit će premijerno prikazan 18. kolovoza 2024. na National Geographicu.