SCUBAlife magazin već 13 godina redovito objavljuje novosti, savjete, priče, donosi reportaže iz svih dijelova svijeta, prati zanimljivosti i ostale vijesti koje se tiču ronilaca te aktivno sudjeluje u ronilačkom životu u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Svaka tri mjeseca luksuzno tiskano izdanje SCUBAlife magazina dolazi u ruke našim vjernim pretplatnicima, a možete ga kupiti i na kioscima, u VBZ knjižarama te naručiti na našem SCUBAstore-u.

U novom broju SCUBAlife magazina donosimo veliku reportažu o ronilačkim lokacijama Srednje Dalmacije, a onda i putovanje po ronilačkim lokacijama Mediterana (kroz Italiju i Francusku do Španjolske – ronilačko putovanje koje si svakako možete priuštiti).

Tema koja će zanimati mnoge ronioce je i ronjenje s morskim psima tigrovima. Naime, bili smo na ronjenju s morskim psima tigrovima na jedinom vulkanskom otoku Maldiva koji je tek nedavno postao dostupan turistima i još nema razvijenu turističku infrastrukturu. Provjerite koje smo dojmove stekli!

Za zaljubljenike u podmorsku povijest donosimo intrigantnu priču o “Paškom bermudskom krugu” – misterioznom podmorju od otoka Mauna do Velebita na kojem se nalazi čak sedam poznatih antičkih nalazišta.

Još malo ronilačke povijesti donosimo u našem dossieru u kojem kroz 11 točaka prolazimo razvoj ronjenja od Herodota i Aleksandra Velikog do ronilačkih asocijacija i modernog rebreathera.

Predstavljamo vam i dvije novootkrivene olupine kod otoka Visa. Radi se o dubokim olupinama desantnog tenkonosca JRM i još jednom američkom bombarderu B24 Liberator.

Tu je i priča o pulskom instruktoru ronjenja koji je zaronom ispod tonuće jedrilice spasio dvije žene, a kolumna doktora Franolića u ovom broju objašnjava koji su to medicinski rizici u ronjenju s aparatima zatvorenog kruga (reberatherima). Kao novost javljamo da je u prodaju pušten “Medicinski priručnik za ronioce” (autor je doktor Mario Franolić) – knjiga koju bi svaki ronilac trebao imati kao dio svoje ronilačke opreme, a kupiti ga možete na našeg SCUBAstore-u ili putem e-maila upitom na: info@scubalife.hr.

Naravno, redovne rubrike kao što je portfolio, kolumna dr. sc. Ivana Drviša i još mnoštvo zanimljivosti neizostavan su dio svakog SCUBAlife magazina pa se nadamo da će svatko pronaći nešto zanimljivo za sebe.

SCUBAlife magazin možete kupiti na kioscima, u VBZ knjižarama ili ga naručiti putem našeg SCUBAstore-a ili putem e-maila upitom na: info@scubalife.hr.