Olupina broda otkrivena 2019. godine koja leži na dubini od 32 metra u blizini obale istočnog Sussexa bila je poznata kao “Nepoznata olupina kod Eastbournea”.

Sada je ta olupina identificiran kao nizozemski ratni brod Klein Hollandia koji je izgrađen 1656. godine. Pronađen je veći dio drvenog trupa zajedno s topovima, talijanskim mramornim pločama i komadima talijanske keramike.

Olupinu je 2019. godine otkrio ronilac David Ronnan iz Eastbournea, a potom je izvijestio Povijesnu Englesku. “Nepoznata olupina kod Eastbournea” smatrala se toliko važnom da joj je dodijeljena najviša razina zaštite pa su na njoj smjeli roniti samo ronioci s posebnom dozvolom.

Klein Hollandia bila je u vlasništvu Admiraliteta Rotterdama i sudjelovala je u svim većim bitkama u Drugom anglo-nizozemskom ratu (1665.-1667.). Godine 1672. brod je bio dio eskadre koja je pratila flotu Smirne dok je plovila iz Mediterana u La Manche na putu za Nizozemsku. Prolazeći Isle of Wight eskadrila je napadnuta od strane engleske eskadre pod zapovjedništvom admirala Holmesa, što je rezultiralo oštećenjem Klein Hollandiae i ubojstvom njenog zapovjednika, a brod Klein Hollandia potonuo je nedugo nakon toga s engleskim i nizozemskim mornarima na brodu.