Nova generacija akcijskih kamera

119

Nove kompaktne kamere tvrtke Garmin® odlikuju se potpuno novom formom koja omogućuje još više opcija postavljanja.

Zaslon dijagonale jednog inča, visokog kontrasta, omogućuje brzu i laku konfiguraciju kamere, a kontrola pomoću jedne tipke trenutno “budi” uređaj i počinje snimati ili zaustavlja kameru. Uz poboljšane video i audio performanse VIRB X i XE obiluju nizom ugrađenih senzora i bežičnih funkcionalnosti koje će biti iskorištene pomoću nove G-Metrix™ funkcije za cijelu paletu podataka koje možete dodati na video za bogatije iskustvo gledanja. 

Novi dizajn uključuje i novi mikrofon za iznimno čist zvuk, čak i ispod vode te Bluetooth Audio povezivost za Bluetooth slušalice ili mikrofon. VIRB X i XE također imaju poboljšane, profesionalnije i sigurnije nosače s protukliznim prstenom za stezanje što pruža maksimalni otpor pri udarcu i otpornost na vibracije. Korištenjem zamjenjivih ili punjivih baterija VIRB X i XE mogu snimati do dva sata u 1080p i pohranjivati video i podatke na microSD kartice.

Snimanjem bogatog, širokokutnog videa VIRB XE je dizajniran za profesionalno HD snimanje u 1440p/30fps i 1080p/60fps sa super slow-motion, stabilizacijom slike i raznim stupnjevima zoom-a. VIRB X snima jasnu HD snimku u 1080p/30fps i 720p/60fps sa slow-motion i zoom opcijama. Uz senzore za fotografiranje statičnih fotografija obje kamere mogu slikati oštre statične fotografije i foto burst slike s kvalitetom slike do 12MP. Dodatno, model VIRB XE ima Pro način rada s još naprednijim ručnim podešavanjem kamere, kao što je kontrola balansa bijele, kontrola oštrine, kontrola profila boja, ISO limit i bias ekspozicije.

Garmin® VIRB X i XE imaju hidrofobnu, ravnu, staklenu leću s kojom snimaju kristalno čisto, a tranzicija u vodu i iz vode dešava se bez tragova kapljica.
Inače, obje kamere vodootporne su do 50 metara dubine i ne zahtijevaju vanjsko kućište za snimanje pod vodom, a imaju i vodootporne vanjske kontakte za punjenje pomoću punjača bilo gdje na putu.

Više o ovim kamerama zadivljujućih performansi možete pročitati u novom broju SCUBAlife magazina (SCUBAllife broj 20 – lipanj 2015.).