Najbolje podvodne fotografije Ocean Arta 2015

21
foto: Jeff Milisen

Fotografije rijetko viđenih prizora tajanstvenog morskog života ovaj su put osvojile najbolje ocjene stručnog žirija na prestižnom svjetskom natjecanju u podvodnoj fotografiji “Ocean Art 2015”.

Pobjednik natjecanja je Jeff Milisen, čija je fotografija rijetke plave jegulje snimljena na Havajima osvojila titulu “The Best of Show”. Fotografija je nastala tijekom ronjenja u Kailua-Koni, a kako je objasnio Scott Gietler, član ocjenjivačkog žirija, ovu vrstu vjerojatno nitko prije nije fotografirao pod vodom budući da ju je nevjerojatno teško pronaći i još teže fokusirati i pravilno osvijetliti. 
Inače, uz Gietlera, žiri su sačinjavali ugledni profesionalci iz svijeta podvodne fotografije: Tony Wu, Martin Edge i Marty Snyderman. Natjecanje koje već petu godinu za redom organizira Underwater Photography Guide privuklo je fotografe iz više od 50 zemalja svijeta, a najbolji su podijelili nagradni fond vrijedan 75.000 dolara.

Zapanjujuće podvodne prizore uhvaćene kamerama nekih od nagrađenih fotografa Ocean Art-a 2015 možete pogledati u galeriji, a potpunu listu pobjednika pogledajte na stranicama Underwater Photography Guidea.

+ posts