Mirela Kardašević proteklog je vikenda postavila novi svjetski rekord u ronjenju na dah za žene na AIDA Državnom prvenstvu Hrvatske.

Ovo Državno prvenstvo održano je u organizaciji Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke i AIDA Hrvatske na Bazenima Kantrida, a nastupilo je 40 natjecatelja iz šest europskih zemalja. Mirela Kardašević na ovom prvenstvu preronila je 244 metra u disciplini dinamika s perajama te tako postavila novi svjetski rekord kojega je do tada držala Poljakinja Magdalena Solich-Talandas s preronjenih 236 metara.

Mirela je na ovom natjecanju osvojila još dvije zlatne medalje u disciplinama dinamika bez peraja i dinamika s monoperajom, a nakon ovog rezultata na svom Instagramu objavila zahvale svom treneru Ivanu Drvišu i ronilačkom klubu DPS Zagreb te svojoj obitelji koji su joj bili najveća motivacija. Naravno, zahvalila je i sponzorima koji su ju podržali.

Na ovom Državnom prvenstvu Vanja Peleš osvojio je zlato u disciplini dinamika bez peraja, a Vitomir Maričić srebro, dok je bronca u ovoj disciplini u muškoj konkurenciji pripala Enesu Ćerimagiću. U disciplini dinamika s perajama Hrvoje Škorić osvojio je srebro, a u disciplini statika zlato je pripalo legendarnom Budimiru Šobatu.

Ovim rezultatima osvajači medalja izborili su nastup na svjetskom bazenskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Beogradu.

+ posts