Mares Underwater Photo Marathon 2020

28

Dok je čitav svijet stao i zapeo u karanteni, ekipa koja stoji iza Mares UWPM-a hrabro je i dalje koračala naprijed prema novim rekordima, jedan od kojih je već i sam broj odazvanih zaljubljenika u podvodnu fotografiju i videografiju.

Čini se da je trenutna situacija, barem u ovom slučaju, iskazala tračak pozitive i potakla “nasukane” ronioce da budu još aktivniji nego do sada te time ovom natjecanju pomognu opravdati status jednog od najvećih svjetskih online natjecanja u podvodnoj fotografiji. Naime, ove se godine na osmi Mares Underwater Photo Marathon online natjecanje prijavilo čak 437 natjecatelja iz 44 države!

Mares Underwater Photo Marathon i natjecatelje i organizatore okuplja već osmu godinu za redom kako bi svojom strašću za podvodnim svijetom i tehničkim znanjem najbolje prikazali podmorje onima kojima nije dostupno na tako čaroban način kao nama roniocima. Time ovo natjecanje pokazuje svijetu najbolje od najboljeg, ne samo s ciljem divljenja, nego i buđenja spoznaje o potrebi očuvanja ovog manje vidljivog dijela ekosustava i bioraznolikosti naše planete.

Sudionici su se natjecali u tri glavne fotografske i jednoj video kategoriji. I DLSR i kompakt foto kategorije sadržavale su po pet potkategorija svaka: ambijent, riba, makro, olupine te modna/kreativa.

Portfolio, treća foto kategorija neovisna o tipu korištenog aparata i ove je godine imala slobodnu temu, baš kao i video kategorija. Natjecanje je počelo sredinom veljače, a završilo je sredinom travnja.

Osmočlani žiri u sastavu: Imran Ahmad (Singapur), Franco Banfi (Švicarska), Goran Butajla (Hrvatska / SCUBAlife), Francesco Pacienza (Italija), Wolfgang Poelzer (Austrija), Nuno Sá (Portugal), Pedro Vasconcelos (Portugal) i Damir Zurub (Hrvatska / direktor Mares UWPM-a) već su zaronili u more posla ocjenjivanja fotografija i videa.

Zbog iznimno velikog broja odličnih uradaka, ni ove im godine neće biti lako odabrati najbolje, no ipak – saznat ćete koji su se uspjeli probiti na sam vrh u sljedećem, četrdesetom broju SCUBAlife magazina!

+ posts