Nedavno je Paralenz predstavio svoju novu podvodnu kameru nazvanu “Vaquita” koja ima nove senzore i brži procesor.

Prema riječima predsjednika uprave Paralenza, Ulrika Hvida, njihova suradnja s organizacijama poput NOAA-e (National Oceanic and Atmospheric Administration) pruža roniocima mogućnost da stvarno daju svoj doprinos očuvanju podmorja i biološke raznolikosti oceana. Kako se morski život drastično smanjuje, u Paralenzu čvrsto vjeruju da će korisnici njihovih podvodnih kamera cijeniti mogućnost dodatnog davanja smisla svojim zaronima i snimanju podmorja jer će podatke o oceanu dati u ruke organizacijama koje znaju što s tim podacima mogu i trebaju učiniti.

GPS senzor na ovoj kameri omogućuje roniocima dijeljenje svoje snimke ronjenja s podatkom o točnom mjestu na kojem je snimka nastala putem dostupne aplikacije za Paralenz kameru. Ta nova značajka omogućuje korisnicima pregledavanje ronjenja iz cijelog svijeta i olakšava roniocima traženje nove inspiracije i ronilačkih lokacija te daje izravan uvid u ronilačke i biološke uvjete na snimljenoj lokaciji. Također se takve snimke mogu koristiti za istraživanja budućih ronilačka lokacija, a pomoću njih možete dobiti jasan pregled svojih ronjenja, ali i onih novih lokacija koje su snimili drugi ronioci, a na koje tek želite zaroniti. Istovremeno, ronioci automatski sudjeluju u stvaranju osnovnog znanja o oceanu dijeleći svoje snimke putem aplikacije za Paralenz kameru. Iz tvrtke već najavljuju i nove mogućnosti aplikacije koje će biti besplatne uz nova ažuriranja.

Nova Paralenz Vaquita kamera ima znatno moćniji procesor koji omogućuje “glatke”, svjetlije, uravnotežene i kvalitetnije videozapise s odličnom stabilizacijom slike, kao i mogućnost snimanja 4K u 60 fps. Korisnici mogu očekivati bolje videozapise s OLED zaslonom True Color i profilom ronjenja u stvarnom vremenu tijekom ronjenja. Poboljšana antena i dodan Bluetooth osiguravaju da veza s aplikacijom radi bez prekida i vrlo jednostavno. Vaquita nudi manje veličine datoteka bez gubitka kvalitete, automatske geo-referencirane snimke za jednostavniju organizaciju, a ima i senzore za sveobuhvatno prikupljanje podataka – dokumentiranje stanja oceana uključujući vodljivost, temperaturu, dubinu i lokaciju.

Paralenz Vaquita aplikacija za pametne telefone

O cijeni još nema riječi, no predviđeni datum puštanja Paralenz Vaquita kamere u prodaju je kraj travnja 2020. godine.

+ posts