Ako želite imati potpuno novi, tehnološki besprijekoran ronilački sat, a u isto vrijeme i komadić povijesti na ruci, Baltic je proizveo model za vas.

Radi se o modelu Aquascaphe koji djeluje kao da je proizveden prije 50-ak godina. Šarmantni vintage model promjera je samo 39 milimetara, staklo je safirno s antireflektirajućim premazom, a boje i oblici zaista su potpuno pogođeni za takav povijesni “omage” stil.

U ponudi su tako tri modela koji se razlikuju po boji brojčanika. Mehanizam koji pokreće ovaj sat poznata je Miyota 9039 s rezervom snage od 42 sata, prilagođena ovom kućištu.

Naravno, bez obzira na vintage stil oznake brojčanika i kazaljki premazane su Super-Luminova premazom pa utješno svjetlucaju u tami morskih dubina, a ronilački prsten jednosmijerno je rotirajući, ali ima i safirni umetak koji podsjeća na stari bakelit. Aquascaphe je dostupan s gumenom narukvicom ili narukvicom od nehrđajućeg čelika s kopčom koja nudi sedam mikro podešavanja. Inače, sve modele marke Baltic ručno sastavljaju profesionalni i iskusni urari u Francuskoj.

Vodootpornost ovog modela zajamčena je do 200 metara, a cijena je zaista prihvatljiva, oko 600 eura za predivan model koji vrlo vjerno podsjeća na davna ronilačka vremena.

+ posts