Ledeni brjegovi Grenlanda

158
foto: Tobias Friedrich

Nove i neobične podvodne lokacije u kojima vladaju ekstremni uvjeti života zaustavljene su na trenutak u objektivu njemačkog podvodnog fotografa Tobiasa Friedricha.

Ovaj 35-godišnji majstor podvodne fotografije ovog nam puta otkriva prekrasne ledene brjegove duboko u podmorju Grenlanda. Serija spektakularnih fotografija ledenjaka snimljena je u blizini Tasiilaqua u istočnom Grenlandu na 30 metara dubine u ledenoj vodi temperature minus dva stupnja Celzija. 
Inače, ovako duboki zaroni pod ledom mogu biti prilično opasni jer se u svakom trenutku dio ledene mase može odlomiti i udariti ronioca ili brod. “Volim raditi u ovako ekstremnom okruženju i fotografirati mjesta gdje još nitko nije bio ili je bilo tek nekoliko ljudi”, objasnio je Tobias. 

Karijeru podvodnog fotografa Tobias Friedrich započeo je 2007. godine i stvorio neke od kultnih fotografija od kojih se mnoge pojavljuju u svjetski poznatim publikacijama posvećenim podvodnoj fotografiji, a dobitnik je i mnogih nagrada na prestižnim svjetskim natjecanjima. Više o njegovom radu možete vidjeti ovdje, a u našoj galeriji pogledajte koliko se uistinu velike površine plutajućih ledenjaka skrivaju ispod površine vode.

+ posts