Ako niste te sreće da možete dan zaljubljenih provesti pod vodom sa svojom “boljom polovicom”, ne očajavajte! Čak i ako nemate “bolju polovicu”, ili ona ne roni, to Vas ne sprječava da svoju ljubav pokažete nekom drugom, na primjer sebi ili kolegi roniocu.

Mnogo ronilaca ne roni toliko često koliko bi htjeli, obično zbog obveza i nedostatka vremena i novca, lošeg iskustva ili jednostavno pomanjkanja volje. Ako ste pronašli sebe ili nekog Vama bliskog ronioca u ovome opisu, priuštite si samostalnu ili grupnu valentinovsku “terapiju” za buđenje ronilačke ljubavi.

Prisjetite se zašto ste se uopće zaljubili u ronjenje! Što Vas je uopće privuklo ronjenju? Je li to bila prilika za putovanje? Mogućnost viđenja zanimljivih stvorenja? Šansa za upoznati nove ljude? Bijeg iz “stvarnog svijeta”? Podsjetite se što Vas je to natjeralo da se osmjehujete ostatak dana ili vičete od užitka kroz svoj regulatora i potražite to ponovo. Istražite kada biste i gdje mogli vidjeti životinje i pojave sa svog popisa i rezervirajte putovanje upravo tamo. Upoznajte strastvene ronioce na sastanku lokalnog ronilačkog kluba. Prisjetite se kroz fotografije i videozapise vremena kada ste najviše uživali u ronjenju. Sve su ovo načini na koji se možete iznova zaljubiti u ronjenje i, naravno, razgovorom sa svojim instruktorom ili ronilačkim partnerom.

Promijenite svoju rutinu! Idite na zabavan zaron! Uobičajeno je da profesionalci rone svaki vikend, ali rijetko kada rone samo radi zabave. Podučavanje ronjenja je vrlo korisno, ali također je i velika odgovornost. Mnogi instruktori i ronilački majstori mogu ponovo oživiti svoju strast prema ronjenju tako što će odvojiti vrijeme za zabavno ronjenje, snimanje podvodnih fotografija ili posjet egzotičnom odredištu s učenicima. Isprobajte nešto novo! I rekreativni ronioci i profesionalci mogu imati koristi od isprobavanja nečeg novog. Bilo da je u pitanju novo ronilačko mjesto ili nova ronilačka vještina. Noćno ronjenje, ronjenje s rebreatherom i ronjenje s fullface maskom samo su neke od opcija. Krenite na ronjenje s nekim novim! Kao što to čine i ronilački instruktori, i Vi možete doživjeti podvodni svijet s nekim po prvi put. Ako niste profesionalac, otkrijte kako ovaj osjećaj može biti očaravajući. Pokažite ljudima svoje omiljene podvodne lokacije i uvodite ih u lokalni morski život. Ako u svom životu imate mladih ljudi, saznajte zanimaju li se za ronjenje i upitajte lokalni ronilački centar ili odmaralište o ljetnom ronilačkom kampu i rezervirajte nezaboravan tjedan obiteljskih uspomena.

Stavite ronjenje na svoj kalendar! Ako ste poput većine ljudi, ako nešto nije zakazano na vašem mobilnom uređaju, to se zapravo i ne događa. Pronađite lokalni ronilački klub koji je domaćin redovnih ronilačkih aktivnosti i dodajte ih svom kalendaru. Ako Vaš lokalni centar nema organiziranu skupinu, bacite oko na MeetUp.com. Ako ne želite roniti lokalno, rezervirajte egzotično putovanje u lokalnom ronilačkom centru ili odmaralištu. Dijelite svoje planove s drugima objavom na društvenim mrežama, poručivši suradnicima i članovima obitelji: “Ronio/la sam ovaj vikend.” Dijeleći svoje planove s drugima, čak i ne-roniocima, vjerojatnije ćete ostati posvećeni. Ako ne odete nikamo, što ćete reći u ponedjeljak ujutro kada Vas pitaju: “Kako je bilo na ronjenju? “

Samo recite da! Ako ronite neko vrijeme, lako je zaglaviti se u kolotečini: roniti na istim mjestima ili govoriti “ne” aktivnostima s kojima niste upoznati. Pokušajte reći “da” na sljedeće tri mogućnosti ronjenja koje Vam se ukažu, bilo da sudjelujete u čišćenju plaže, poziranju za podvodnu fotografiju ili planirate mjesto ronjenja u “ukletoj” olupini. Iskustva mogu ponovo ojačati istine za koje ste već znali da su istinite ili možete jednostavno pronaći novu strast ili prijatelja. Naravno, ronite uvijek u granicama svog treninga i iskustva.

Postavite cilj i odaberite nagradu! Trkači imaju maratone, biciklisti imaju utrke, a ronioci imaju svoj dnevnik. Prebrojite sve sate koje ste proveli u ronjenju i otkrijte jeste li blizu prekretnice. Zamislite izgled nečijeg lica kad kažete: “Proveo/la sam mjesec dana pod vodom.” Ako niste blizu tjedan ili mjesec dana vremena pod vodom, i to je u redu, ciljajte na 100 urona i planirajte nešto posebno za postizanje toga cilja. To bi mogao biti izlet sa svim vašim prijateljima ili kupnja opreme u znak vlastita postignuća. Ako niste hvalisavac, možete odabrati i neki alternativni cilj. Pronađite žensku prijateljicu i nagovorite je da nauči roniti ili, ako već roni, planirajte zajedno zabavni ronilački dan. Obvežite se snimiti 12 sjajnih podvodnih fotografija koje možete koristiti za izradu kalendara i poklonite ih kao poklon svojim prijateljima. Zadajte si pet uzastopnih pobjeda u ronilačkim igrama s prijateljima. Postoji još mnogo ciljeva koje si možete zadati, i najslađi su oni kojih se sami sjetite.

Učinite nešto lijepo za sebe! Ako je popis stvari koje Vam se ne sviđaju u ronjenju duži od popisa stvari koje volite, razmotrite kako nekoliko malih izmjena može neizmjerno poboljšati Vaše uživanje u ronjenju. Odgovarajuća oprema može učiniti ronjenje ugodnijim i lakšim za uživanje. Prelazak s gumenih na opružne remene na Vašim perajama može olakšati ulazak i izlazak u i iz vode. Ako Vam je nakon ronjenja često hladno, nemojte se uporno smrzavati, već kupite bolje odijelo i zagrijte se. Osjećate li se zarobljenim u dosadnoj fotografiji? Isprobajte makro fotografiju ili se prebacite na snimanje videozapisa.

Što god da Vas muči, sigurno postoji rješenje! Nervozni ste zbog povratka u vodu? Ako je prošlo nekoliko godina od kada ste zadnji put ronili ili Vam prvotni tečaj ronjenja nije dao samopouzdanje za daljnje ronjenje, pokušajte s osvježavanjem ronilačkog znanja, a ako niste sigurni treba li Vam ono ili ne, provedite još nekoliko trenutaka na našoj stranici i provjerite trebate li osvježiti svoje ronilačko znanje.

+ posts