Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Ronilačko – ekološki klub Podstrana u suradnji s Općinom Podgora i Turističkom zajednicom Podgora organiziraju veliku ekološku akciju čišćenja podmorja u Podgori kod Makarske.

Akcija će se održati 29. i 30. travnja 2023. pod nazivom “Je l’ ti bistro?”, a u sklopu provedbe projekta AdriaClim sufinanciranog Programom Interreg Italija – Hrvatska čiji je osnovni cilj ublažavanje učinaka klimatskih promjena na jadranskom području.

Okupljanje ronilaca i ostalih volontera zakazano je za 9.00 sati ispred hotela Aurora u Podgori, a sudjelovat će najmanje 50 ronilaca koje će organizatori rasporediti po timovima i lokacijama u Podgori.

Cilj ove akcije je skrenuti pozornost lokalnog stanovništva, turista i svih dionika o važnosti očuvanja morskih resursa i zaštite okoliša. Akcijom će se potaknuti stanovništvo na brigu o očuvanju mora, jednog od najvažnijeg resursa ovog područja, izvora hrane, užitka i rekreacije. Akcija će doprinijeti očuvanju bioraznolikosti morskih organizama i ekosustava.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane ronioce, ali i one koji još ne rone, da se jave i sudjeluju u ovoj ekološkoj akciji. Kontakt osoba za prijavu je Jozo Roso (GSM: +385 91 976 2136), a prijaviti se možete i na e-mail: rekopodstrana@gmail.com.

+ posts