U Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u punoj Velikoj dvorani Katarine Kosače u subotu 18. veljače 2023. otvorena je izložbe podvodnih fotografija.

Organizatori ove izložbe su ronilački klub Mostar i ronilački klub Dubrovnik, a izložba je svjetlo dana prvo ugledala u Dubrovniku pa od 18. veljače i u Mostaru.

Ronioci iz Dubrovnika bili su prošlogodišnji domaćini Državnog prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji – Dubrovnik ’22., a opus izložbe su fotografije koje su napravili podvodni fotografi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na otvorenju izložbe bili su nazočni izaslanici Hrvatskog ronilačkog saveza i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik koji su bili organizatori Državnog prvenstva u podvodnoj fotografiji.

Nazočnima u Mostaru na otvorenju Izložbe obratili su se predsjednik R.K. Mostar Franjo Soče, tajnik R.K. Dubrovnik Vlaho Radonić te Ivan Kelava koji je prokomentirao opus cijele izložbe. “Hvala prijateljima i kolegama što su izabrali upravo naš grad kao drugu destinaciju ove izložbe, nadamo se da će Mostarci isto tako odgovoriti velikom posjetom i uvjeriti se u kvalitetu ove izložbe. Posebno nam je drago što na ovoj izložbi imamo i svoga predstavnika, kolegu Dadu Ćumuriju koji predanim radom ovjekovječuje naše zarone na Jadranu”, kazao je okupljenima predsjednik Soče. “Čast nam je i privilegija biti u vašem gradu i na ovaj simboličan način približiti Dubrovnik i Mostar, mi ronioci to radimo već odavno i nastavljamo i dalje”, izjavio je doajen ronilačkog sporta Vlaho Radonić iz R.K. Dubrovnika.

Svi zaljubljenici u podmorje mogu od 18. veljače do 9. ožujka 2023. pogledati 38 eksponata    u Velikoj galeriji u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača, a svoje radove su izložili: Dado Ćumurija (RK Mostar), Matea Martinović (RK Dubrovnik/Prirodoslovni muzej Dubrovnik), Ivo Bilić (RK Dubrovnik), Leo Gavranić (RK Dubrovnik), Klaudio Pozniak (RK Dubrovnik), Dalibor Andres (RK Sisak), Dean Ganza (RK Roniti se mora), Aleksandar Grilec-Đorđijevski (RK Roniti se mora), Dragutin Krmek (KPA Drava Varaždin), Vanja Krvavica (RK Roniti se mora), Karlo Maćaš (KPA Vodomar Duga Resa), Elvir Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Edis Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Vedran Metelko (RK Roniti se mora), Ivana Nobilo (RK Roniti se mora), Miloš Prelević (Eko RG Invalida Lukavac), Lovor Rašan (RK Roniti se mora), Fisnik Sahatciu (KPA 3 maj Rijeka), Miro Stanić (REK HVIDR-a Split), Bilal Šarić (Eko RG Invalida Lukavac) i Damir Zurub (RK Roniti se mora).