H2O Watch upravo je predstavio novu epsku varijantu Kalmar II koja se može pohvaliti sličnim tipom sferično kupolastog kristala kao i poznati Helberg CH1.

Stvarna visina kristala je 10 milimetara, što je pet puta više od debljine dobro opremljenih ronilačkih satova. Naravno, ovo je poseban model gdje kristal najviše govori, a visina (debljina) i zakrivljenost kristala dodaju osjećaj dramatičnosti kada gledate kroz njega u brojčanik sata.

Govoreći o brojčanicima, dostupne su dvije opcije, gradijent crne do plave ili ručno izrađen Damask čelik sa svojim šarama. Oba brojčanika opremljena potpisom H2O inspiriranim vrtuljkom sa švicarskim Super-LumiNova BGW9 premazom za vrhunsku čitljivost u dubini.

Brojčanik s gradijentom od crne do plave boje ima oznake s aplikacijama BGW9, dok je brojčanik Damascus sendvič brojčanik sa satima izrezanim CNC strojem i SuperLumiNova postavljenim ispod.

Naravno, mega-kupolasti kristal nije najpraktičniji kad ga trebate uredno uvući ispod manžete košulje, ali podiže Kalmar II na višu razinu.

Osnovne specifikacije modela Kalmar II uključuju kućište od nehrđajućeg čelika promjera 44 milimetra, ronilački prsten i prozirnu stražnju stranu kućišta te narukvicu od nehrđajućeg čelika.

Mehanizam koji se vidi kroz zadnje staklo je švicarski ETA 2824, automatski kalibar s rezervom snage do 38 sati, a impresivna je i zajamčena vodootpornost do tri kilometra dubine.

Sat je dio H2O kolekcije posebnih izdanja i sada je dostupan po posebnoj cijeni od oko 1200 eura.