Luksuzni ronilački brod Indo Siren potpuno je uništen u požaru u blizini otočja Piaynemo (Raja Ampat).

Prema lokalnim izvješćima požar je izbio oko 7.45 ujutro 30. studenog dok je brod isplovljavao s otoka Waigeo na putu za Fam, a svih 15 gostiju i 16 članova posade sigurno su evakuirani i nema izvješća o ozlijeđenima.

Indo Siren bio je popularni izbor za ronioce koji istražuju podmorje Raja Ampata, a redovito je proglašavan jednim od najboljih ronilačkih safari brodova na jednoj od najboljih svjetskih ronilačkih destinacija. 40 metara duga motorizirana jedrilica s drvenim trupom tradicionalnog indonezijskog dizajna Phinisi bila je dio flote Master Liveaboardsa od svog porinuća 2011. godine.

Master Liveaboards je službeno objavio da je tijekom ronilačkog krstarenja po Raja Ampatu izbio požar na brodu Indo Siren te da su svi gosti i osoblje napustili brod bez daljnjih incidenata i nalaze se s osobljem Master Liveaboardsa u organiziranom smještaju. U ovom trenutku još uvijek su u tijeku istražne radnje pa nadležna tijela još ne daju službene komentare o mogućem uzroku požara.

Master Liveaboards također je obavijestio sve ronioce koji su rezervirali krstarenje ovim brodom da će biti pravodobno obaviješteni o promjenama termina i planova.

+ posts