Fourth Elementa je predstavio svoje nove ronilačke rukavice za ronjenje u hladnim vodama – HALO A°R.

Na našim prostorima zima polako pokazuje svoje zube pa je ronjenje kod nas sad već u kategoriji ronjenja u hladnim vodama. Za takve zarone potrebno je imati kvalitetnu ronilačku opremu prilagođenu ronjenju u hladnim uvjetima. Osim pododijela i suhog odijela, važno je zaštititi i ruke.

Koristeći tehnologiju izvorno stvorenu za istraživanje svemira i kriogenezu rukavice HALO A°R imaju ekstremni izolacijski materijal A°RGON aerogel u matrici otpornoj na kompresiju. A°RGON je oblik aerogela razvijen za izolaciju u svemirskim letjelicama i kriogenici zbog svojih vrhunskih izolacijskih svojstava. Tradicionalno se ovaj materijal stvara uklanjanjem tekućine iz gela i njezinom zamjenom zrakom, što stvara laganu, šuplju i fleksibilnu strukturu. Ovaj materijal omogućuje HALO A°R rukavicama postizanje ekstremne toplinske zaštite, a rastezljivi vanjski sloj otporan je na vjetar i vodu pa se ove ronilačke rukavice mogu udobno nositi cijeli dan.

Zgodno je napomenuti i da su rukavice prilično otporne i na habanje, a možete ih prati u perilici rublja. Dostupne su u veličinama od XS do XXL, a cijena im je oko 100 eura.

+ posts