Irska uspostavlja mrežu lokacija za snorkeling i ronjenje

25

Iako ima obalu dugu tisućama kilometara, Irska zasigurno nije prva država koja vam padne na pamet kad se spomene snorkeling ili ronjenje. 

Opća je percepcija da su irske vode hladne i mutne, što baš i nije ohrabrujuće za one koji se žele okušati u ronjenju ili snorkelingu. No, sada je Irsko podvodno vijeće (Irish Underwater Council), inače državno tijelo, pokrenulo projekt nazvan Blueway Trail. Ideja je uspostavljanje mreže lokacija koje su namijenjene za snorkeling, ronjenje ili kajakarenje u sigurnim, kontroliranim uvjetima. Irsko podvodno vijeće inače okuplja 80 irskih ronilačkih klubova te se od 1963. godine bavi promocijom ronjenja i snorkelinga. Cilj projekta je naravno povećati broj ljudi koji se bave snorkelingom. “Smatramo snorkeling sportom koji će postati sve popularniji. Zabavan je i pogodan za čitave obitelji, a njime se mogu baviti i djeca”, kazala je Louise Gilligan iz Irskog podvodnog vijeća. Prve lokacije zaživjet će na potezu obale između mjesta Mayo i Galway već do sredine ove godine. 

U svakom slučaju čini nam se kao dobra ideja pa ne bismo imali ništa protiv da se hrvatsko Ministarstvo turizma ili Hrvatski ronilački savez okušaju u nečem sličnom!

+ posts