Nezavisni mikro-brand Gyavius specijaliziran za preciznu izradu ručno rađenih satova koji privlače pažnju na svakom koraku predstavio je svoj prvi ronilački model.

Kako se radi o ručno izrađenim satovim, serije su ograničene. Svaki sat je pedantno i brižljivo izrađen i obrađen pa je i svaki detalj na svakom satu nevjerojatno precizan.

Majstori u Gyaviusu posvetili su godine izradi svog koncepta ronilačkih satova usavršavajući brojne prototipove i modele kako bi stvorili ronilački sat koji se razlikuje po stilu, ali se pridržava svetih dizajnerskih kodeksa za ronilačke satove koje su odavno ustanovljeni.

Ovo je konačna i najbolja verzija – Navi je konceptualno ronilački sat s retro-futurističkim stilom koji, iako jedinstven, još uvijek zadržava estetiku koja će se svidjeti svima koji cijene čiste, jednostavne i elegantne ronilačke alate.

Kućište je promjera 45 milimetara s integriranim polugama, a izrađeno je od nehrđajućeg čelika kirurške kvalitete 316L. S debljinom kućišta od samo 13 milimetara (uključujući kupolasti kristal) i širinom remena od 22 milimetra jednako će udobno kliznuti ispod rukava košulje kao i preko ronilačkog odijela. Zahvaljujući dizajnu kućišta bez ušica, Navi je jednako lak za zapešće i za oči!

Dvostruko zatvorena krunica na zavrtanje nježno strši na bočnoj strani sata, a sofisticiran izgled naglašen je ručno brušenom obradom na kućištu u kombinaciji s plohama poliranim do visokog sjaja. Ronilački okvir je dvosmjerni sa 60 klikova, a mat crni brojčanik tamponiziran je na tradicionalan način. Njegov sjaj nanošen je ručno kako bi se osiguralo da se taloži veća količina, što rezultira efektom isklesanog reljefa.

Minimalističke kazaljke od brušenog nehrđajućeg čelika i doista zen motiv para bijelih manti koje oblikuju neku vrstu Yin i Yang simbola završni su detalj pažljivo uravnoteženog dizajna brojčanika sata.

Snaga dolazi od provjerenog “radnog konja” proizvedenog u Švicarskoj – Sellita automatskog SW200-1, a cijeli je sat dizajniran, prototipiran i proizveden u tvrtki Gyavius. Sat dolazi s upečatljivim Capsule pakiranjem koje štiti sat i služi kao stilski stalak za izlaganje, a svakom primjerku bit će dodijeljen prepoznatljivi broj i pratit će ga pametna kartica koja omogućuje pristup Gyavius bazi podataka u kojoj možete vidjeti specifikacije i informacije o proizvodnji za svoj primjerak.

Gyavius Navi proizvodi se u malim serijama, a sve osim mehanizma izrađuje se u tvrtki osiguravajući tako da svaki primjerak bude jedinstveno remek-djelo. S manje od 50 primjeraka proizvedenih u svakoj seriji zajamčena je ekskluzivnost ovog ronilačkog alata, a za svaki primjerak testira se vodootpornost do jednog kilometra.

Ovaj model je uvjerljiva nova perspektiva u segmentu ručno izrađenih ronilačkih satova i ima sve predispozicije da i sam postane budući klasik. Cijena ovog ronilačkog alata izbrušenog do savršenstva je oko 2500 eura, a pred njim će se sakriti mnogi poznati modeli razvikanih proizvođača mehaničkih ronilačkih satova čija cijena je višestruko viša.

+ posts