Goran Čolak ponovo ruši rekorde

127
foto: Elina Manninen

Manje je od dva mjeseca do AIDA Svjetskog prvenstva koje krajem lipnja počinje u Turkuu u Finskoj, a Goran Čolak ne prestaje nizati vrhunske rezultate.

Na netom održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder ponovno je srušio nacionalni rekord u disciplini statike (STA) i ujedno odnio ukupnu pobjedu prvenstva. Novi hrvatski rekord sada iznosi 9:30 minuta – u jednom jedinom dahu!
Novim rekordom Goran je upotpunio izuzetan niz ovogodišnjih rezultata i zauzeo najviša mjesta svjetske rang-liste: najbolji rezultat sezone u statici (STA), drugi rezultat sezone u dinamici s perajama (DYN) i treći rezultat na svijetu u dinamici bez peraja (DNF).
“Ovakvi rezultati u ovoj fazi priprema su jako dobar pokazatelj za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga se i u Finskoj nadam dobrim rezultatima”, izjavio je zadovoljni Goran po završetku prvenstva.
Zadnji puta kada je Čolak postigao ovakve rezultate u svim bazenskim disciplinama bilo je 2013. na SP-u u Beogradu, a tada je osvojio je sva tri najsjajnija odličja u sve tri bazenske discipline i doslovce pomeo konkurenciju! A konkurencija danas još je žešća, specijalista u pojedinim disciplinama sve je više pa su i izazovi još veći. “Potajno se nadam uzeti sva tri zlata, iako to iz današnje perspektive vladavine specijalista izgleda gotovo nemoguće, posebno kad uzmemo u obzir da ja moram napraviti šest zarona u sedam dana, dok specijalist radi ‘samo’ dva”.

No bez obzira na to, u sljedeća dva mjeseca Goran će kao i uvijek učiniti sve kako bi ponovno pokušao postići nemoguće ili se barem maksimalno približiti tome cilju. Dodatni imperativ je svakako i titula ukupnog pobjednika SP-a, “jer to bi bilo kao da sam osvojio veliki kristalni globus u skijanju”.
Sudeći prema najnovijim rezultatima i rekordima, nema sumnje da od ovog našeg izvanserijskog sportaša i u Finskoj možemo očekivati samo dobre vijesti.

+ posts