Volite pingvine? Svoje ronilačke snove možete ostvariti na ova tri mjesta na kojima možete zaroniti s pingvinima.

Prije nego što uđete u vodu s njima, evo nekoliko zabavnih činjenica koje treba imati na umu. Iako su pingvini zapravo ptice, ne koriste krila da bi letjeli. Umjesto toga, njihova su se krila prilagodila plivanju u nešto poput peraja što ih čini nevjerojatno okretnima pod vodom. Ovi elegantni ljubitelji oceana mogu provesti do 75% svojih života u vodi. Čak imaju ugrađenu kombinaciju kompenzatora plovnosti i mokrog odijela u obliku tankog sloja zraka zarobljenog unutar perja koji im omogućuje da stručno održe plovnost i održavaju ih toplima u hladnim vodama.

U svijetu postoji 17 vrsta pingvina od kojih svi žive na južnoj hemisferi (osim pingvina s Galapagosa). Općenito, pingvini bliže ekvatoru jedu više ribe, a pingvini bliže Antarktici jedu više lignje i krila. Budući da su pingvini vrlo društvene ptice, mnoge se vrste hrane i plivaju u grupama pa, ako posjetite bilo koju od ove tri destinacije za ronjenje s pingvinima, najvjerojatnije ćete imati priliku vidjeti skupinu pingvina kako plivaju i hrane se pod vodom.

Otočje Galapagos jedino je mjesto uz ekvator na kojemu možete zaroniti s pingvinima. Također, ovdje ćete susresti najmanju i najslađu vrstu pingvina na svijetu, galapagoške pingvine. Hladna i bogata voda iz Humboldtove struje koja opasuje otočje čini područje pogodnim za život pingvina. Iako je voda ipak prohladna, ukoliko želite izbjeći snijeg i led, a ipak zaroniti s pingvinima, ovo je mjesto za vas. Potražite ih na otoku Isabella i Bartolome te na lokacijama Academy Bay, Pinnacle Rock, i Cape Douglas.

U Južnoj Africi također možete susresti jednu slatku malu vrstu pingvina – afričkog pingvina. Ako vam pingvini nisu dovoljno smiješni sami po sebi, ovi su poznati kao “budale” ili “komedijaši” zbog glasanja nalik na magarca. Ove ćete pingvine lako prepoznati po ružičastoj mrlji iznad očiju i crnoj “maski” na licu. Bilo da ronite s obale na Boulders Beachu ili s broda kod otoka Saint Croix, svakako ćete susresti ove pingvine na uronu.

Antarktika je pak idealna ako se ne možete odlučiti samo za jednu vrstu jer je dom čak sedam vrsta pingvina! Kako je ona ogroman kontinent okružen enormnim količinama leda, još je veoma neistražena i zagonetna svim istraživačima pa tako i roniocima. Pa, ako dobro podnosite hladnoću i znate roniti u suhome odijelu, znate kuda se trebate uputiti u posjet pingvinima.