Garmin je predstavio svoje novo ronilačko računalo – seriju Descent Mk3!

Novi Garmin Descent Mk3 može roniti do dubine od 200 metara, ima AMOLED zaslon i dolazi s opcijom ugrađene svjetiljke koja odlično svijetli pod vodom. Naravno, novi Garmin možete upariti novim odašiljačem Descent T2 i tako pratiti tlak disajnog plina u boci.

Ronilačka računala iz serije Descent Mk3 i odašiljač Descent T2 koriste poboljšanu SubWave sonarsku tehnologiju koja će, putem nadolazeće softverske nadogradnje, dodati mogućnost komunikacije ronilaca međusobno (uskoro dostupno putem nadogradnje softvera). Takva komunikacija zahtijeva da su ronioci međusobno u vidnom polju i da imaju kompatibilne prijemnike s istom verzijom softvera.

Descent Mk3 serija prvenstveno je ronilačko računalo i dolazi u dvije veličine – 43 milimetra i 51milimetar, a opcija za integraciju bežičnog odašiljača Descent T2 dostupna je na oba modela. Oba modela dolaze sa živopisnim zaslonom osjetljivim na dodir AMOLED tehnologije i omogućavaju ronjenje do 200 metara dubine. Komande su pomožu metalnih tipki i potpuno su funkcionalne do deklarirane dubine od 200 metara, a bateriju može trajati do 48 sati u načinu ronjenja. Model Descent Mk3i od 51 milimetar dolazi s ugrađenom LED svjetiljkom za veću vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja pod vodom. S alatima poput više različitih načina ronjenja, DiveView kartama i nizom funkcija za zdravlje, fitness i povezivost serija Descent Mk3 omogućuje roniocima da maksimalno iskoriste ovaj uređaj za svoje avanture iznad i ispod površine.

Nove nadogradnje na seriji Descent Mk3 omogućuju ronjenje s većim osjećajem sigurnosti. Ako ronilac treba pomoć, ovaj revolucionarni alat omogućit će mu da zatraži pomoć od drugih ronilaca koji su povezani s njim putem ovog uređaja. Povezani ronioci u blizini tada će moći vidjeti dubinu i udaljenost ronioca koji je zatražio pomoć. Korištenjem integracije zraka možete pratite gdje se nalaze drugi ronioci u grupi. Vidite dubinu i tlak u boci do osam ronilaca koji koriste odašiljač Descent T2 do udaljenosti od 10 metara.

Garmin Descent Mk3 dizajnirali su ronioci za ronioce, a model je spreman za različite načine rada – za ronjenje s različitim plinovima (uključujući nitrox i trimix), freediving, ali i ronjenje sa zatvorenim krugom disanja.  

Ronioci mogu prilagoditi dodatne zaslone podataka za svaki način ronjenja ili odabrati pojednostavljeni zaslon za ronjenje s većim tekstom kako bi lakše vidjeli ključne podatke o ronjenju. Nove DiveView karte nude batimetrijske dubinske konture i više od 4.000 unaprijed učitanih ronilačkih lokacija diljem svijeta kako bi pomogle u pronalaženju određenih mjesta poput potonulih brodova, identificiranju točaka za podvodni ribolov i još mnogo toga.

Ugrađeni senzori poput altimetra, barometra, kompasa pa čak i podvodnog kompasa pomažu u navigaciji tijekom ronjenja, a GPS na površini pomaže praćenju ulaznih i izlaznih točaka. Ronioci također mogu koristiti variometar kako bi pratili svoje stope spuštanja i uspona tijekom ronjenja na dah putem zvučnih i vibracijskih povratnih informacija. Prije ronjenja korisnici mogu provjeriti uvjete plime sa svog sata (kad je povezan s kompatibilnim pametnim telefonom) i koristiti alat za navigaciju na površini do ciljane ronilačke lokacije. Nakon ronjenja, dnevnik ronjenja omogućuje korisnicima pregled podataka, praćenje opreme, pisanje bilješki i dijeljenje detalja putem Garmin Dive mobilne aplikacije. Kao premium multisport GPS pametni sat serija Descent Mk3 uključuje desetke unaprijed učitanih profila aktivnosti za trčanje u prirodi, plivanje, planinarenje, golf i još mnogo toga kako bi korisnici pratili svoje kretanje.

Serija Descent Mk3 omogućuje roniocima i primanje pametnih obavijesti; preuzimanje pjesama s aplikacija Spotify, Deezer ili Amazon Music (zahtijeva pretplatu) za slušanje bez telefona; vježbanje s većim osjećajem sigurnosti uz detekciju incidenata i pomoć; brz prolazak kroz blagajne s Garmin Pay bežičnim plaćanjem i još mnogo toga.

Garmin Descent Mk3 od 43 milimetra možete kupiti za 1.249,99 eura, dok je Descent Mk3i od 43 milimetra (s dodanom integracijom zraka), mogućnostima razmjene poruka za ronioce i opcijama brončanog titanijskog oboda dostupan za 1.499,99 eura. Za one koji traže integraciju zraka i veći zaslon, Descent Mk3i od 51 milimetar nudi se s titanijskim obodom DLC sive boje i crnim remenom od silikona za 1.649,99 eura, ili s remenom od DLC titana za 1.849,99 eura. Odašiljač Descent T2 ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 499,99 eura.