U prodaji je nova knjiga namijenjena roniocima, ali i onima koji ne rone jer će čitatelji imati priliku doživjeti daleko šire obzore od samog ronjenja.

Ispod površine” je prvi hrvatski ronilački putopis koji čitatelje vodi od Kariba, Atlantskog i Indijskog oceana, do Sredozemnog, Jadranskog, Arapskog i Javanskog mora. Autor je Damir Šantek, a ovo je druga knjiga njegove trilogije “Gdje misli nestaju” – nakon nekih od najviših i najuzbudljivijih vrhova svjetskih planina spušta se ispod površine mora, oceana, jezera, rijeka pa čak i akvarija i bazena.

Ova knjiga svojim fotografijama i tekstovima daje uvid u šarene, životom prebogate koraljne grebene, okomite zidove koji se duboko spuštaju u modre dubine i pješčana prostranstva podmorja. Ljubitelji povijesti moći će se susresti s podvodnim povijesnim nalazištima iz doba starog Rima, srednjovjekovnim brodolomima, brodskim olupinama iz I i II svjetskog rata, kao i onima novijeg datuma.

Čitatelji će “posjetiti” podvodne, ali i brojne “kopnene” muzeje, susresti se s morskim psima, ražama, murinama, dupinima, barakudama, ali i rakovima, sipama i cijelom niskom bezbrojnih vrsta koje žive u brojnim svjetskim morima.

Kroz putopis se provlače brojne civilizacije, kulture, religije, povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta…

Knjiga je integralnog uveza i u prodaji je po cijeni od 25,00 eura (380 stranica formata 14.8 x 21 centimetar). “Ispod površine” je ronilački putopis koji će svaki ronilac, ali i neronilac sa zanimanjem pročitati, a možete ju kupiti na SCUBAStore-u pa će Vam stići poštom na adresu, ili u V.B.Z. knjižarama, ili ju možete naručiti putem e-maila: info@scubalife.hr.