Garmin je predstavio svoje novo ronilačko računalo u stilu ručnog sata koje dopunjava seriju Garminovih već etabliranih ronilačkih računala.

Radi se o modelu Descent G1 koji svojim novim, robusnim dizajnom i opcionalnim solarnim punjenjem zadovoljava sve ronilačke potrebe, ali i mnogo više od toga. Svojom inovativnom tehnologijom praćenja ronilačkih parametara, cjelodnevnim praćenjem zdravlja, funkcionalnošću pametnog sata i opcionalnim solarnim punjenjem iskorak je u svijetu ronilačkih kompjutera.

S lako čitljivim zaslonom visokog kontrasta i kućištem promjera 45 milimetara serija G1 uvodi kompaktni dizajn u ronilačku liniju koja je namjenski oblikovana i funkcionalna. Vodootpornost do 100 metara testirana je prema inženjerskom standardu EN133319, usklađena s nepropusnim induktivnim gumbima i safirnim lećama pa je Descent G1 serija spremna za izlete iznad i ispod površine vode. Dostupnost u više boja i kompatibilnost s Garmin QuickFit narukvicama roniocima omogućuje brzu izmjenu narukvice za nošenje preko mokrih ronilačkih odijela ili promjenu stila kako bi svoj sat mogli nositi s ronjenja na večeru u nekom restoranu. Descent G1 ima punjivu bateriju koja traje do 25 sati u ronilačkom modu, do tri tjedna u načinu rada pametnog sata i do četiri mjeseca u načinu rada pametnog sata uz modele solarnog punjenja.

Ronilačke funkcije

Ronilačke funkcije ispunjavaju sve zahtjeve rekreativnih ronilaca, ali i iskusnih tehničkih ronilaca s podrškom za više načina ronjenja uz jednu vrstu plina i višestruke mješavine plinova (uključujući zrak, nitrox, trimix i 100% O2), ronjenje s mjeračem, ronjenje na dah, podvodni ribolov i ronjenje s uređajem zatvorenog kruga disanja (rebreather). G1 serija također sadrži tro-osni digitalni kompas i vibracijska upozorenja o dubini. Ronioci izravno na zapešću mogu vidjeti dubinu, trajanje ronjenja, temperaturu, NDL/TTS, brzine izranjanja/zaranjanja, mješavinu plinova, vrijednost PO2, zasićenost dušikom, informacije o dekompresiji/sigurnosnom zaustavljanju i vrijeme (doba dana), sve prilagodljivo prema potrebi.

Ronioci na dah će uživati u prilagodljivim zaslonima u zaronu i na površini za način rada apneja uz dodatne metričke podatke poput brzine izrona i zarona za bolju analizu performansi između zarona. Descent G1 će automatski označiti površinske ulazne i izlazne točke u vodi koristeći podršku za više GNSS satelita i zabilježiti ih u Garmin Dive aplikaciji tako da ronioci mogu lako pregledati detaljnu analizu svake aktivnosti ronjenja, uključujući maksimalnu dubinu i vrijeme na dnu. Garmin Dive aplikacija se upotrebljava za konfiguriranje postavki na Descent G1 seriji ili planiranje sljedećeg putovanja pregledavanjem popularnih web-mjesta koja su ocijenili i recenzirali drugi ronioci.

Wellness funkcije

Descent G1 serija pruža i mnoštvo wellness funkcija, uključujući napredno praćenje spavanja s ocjenom spavanja i sadrži niz ugrađenih sportskih aplikacija za zatvorene prostore kao i GPS sportskih aktivnosti s omiljenim programima koji uključuju plivanje, planinarenje, trčanje, biciklizam, golf, jogu i surfanje.

Uz integrirani Surfline Widget omogućen je vizualni prikaz informacija o plimi, visini valova, vjetru i ocjeni kvalitete surfanja izravno na zapešću. Serija G1 pratit će i mjeriti performanse s potpunim Garmin paketom naprednih fitness funkcija poput VO2 Max, Fitness Age, Status treninga, Vrijeme oporavka, HIIT treninzi i dnevni preporučeni treninzi.

Funkcije povezivosti za cjelodnevno nošenje

Dok su između aktivnosti korisnici mogu iskoristiti prednosti povezanih funkcija kao što je Garmin Pay za plaćanja u pokretu, primati obavijesti o pozivima, SMS-ovima, kalendarskim podsjetnicima, ažuriranjima društvenih medija, najnovijim vijestima i još mnogo toga kada su upareni s kompatibilnim pametnim telefonom. Kao i svi Garmin pametni satovi, Descent G1 serija se može koristiti s Android ili Apple pametnim telefonima. Connect IQ kompatibilna Descent G1 serija omogućuje korisnicima mijenjanje izgleda sata preuzimanjem prilagođenih izgleda zaslona sata, podatkovnih polja, aplikacija i widgeta.

InReach kompatibilnost uz ugrađeno prepoznavanje nezgoda

Za avanture izvan GSM mreže moguće je upariti Descent G1 seriju s inReach Mini 2 satelitskim komunikatorom i dok ste na površini moguće je slati i primati poruke sa zapešća pa čak i aktivirati interaktivni SOS u slučaju nužde. Zaštitite uređaj pomoću inReach Mini Dive Case (prodaje se zasebno) i budite bezbrižni kad god izađete na površinu. Descent G1 serija omogućuje prijateljima i obitelji korisnika praćenje njihove lokacije uživo tijekom odabranih aktivnosti na otvorenom. Ako se prepozna nezgoda, Garmin Connect Mobile može poslati poruku s korisničkim imenom i lokacijom (ako je dostupna) njihovim kontaktima za hitne slučajeve.

Garmin Descent G1 možete kupiti za 4.330 kuna, a Descent G1 Solar za 5.120 kuna.

+ posts