Objavljeni su datumi za prvo ovogodišnje natjecanje iz prestižne serije natjecanja u ronjenju na dah – prvi Freediving World Series 2022. bit će deveto izdanje Caribbean Cupa i održat će se od 17. do 24. svibnja 2022.

Kao i obično, domaćin Caribbean Cupa bit će Roatan Freediving School & Training Center, a Caribbean Cup prvi je u nizu globalnih ronilačkih natjecanja ove godine koja će se održati i u Hondurasu, na Crvenom moru, na Bahamima te na Cipru.

Natjecanje Caribbean Cup održat će se na West Bay Beachu, a platforma za ronjenje udaljena je samo tri minute vožnje brodom od plaže. Na ovom natjecanju svi natjecatelji slobodno biraju svaki dan disciplinu koja im taj dan najviše odgovara, a discipline su: CNF, FIM, CWT i CWB.

Inače, Caribbean Cup Freediving Competition postalo je jedno od najvažnijih svjetskih natjecanja u freedivingu na kojem sudjeluju svjetski i državni prvaci iz mnogih zemalja s pet kontinenata. Sigurnosni timovi su brojni, a međunarodni ugledni suci jamče regularnost natjecanja. Prijava za prvo ovogodišnje natjecanje iz serije Freediving World Series omogućena je na web stranici Caribbean Cupa.

+ posts