Scubapro je predstavio, kako kažu, svoj najlakši podesivi kompenzator plovnosti koji je dizajniran tako da sklopljen lako stane u prtljagu svakog ronioca, a masa mu je samo 2,5 kilograma.

Pravi putni BCD lako je sklopiv, ali je pun značajki koje ronioci očekuju od dobrog kompenzatora plovnosti. Tako je Scubapro GO opremljen integriranim prednjim džepovima za utege (do 4,5 kilograma po džepu) sa sustavom za brzo otpuštanje utega. Kopče za džepove s utezima niskog su profila i lako se njima upravlja i u ronilačkim rukavicama.

Stražnji dio oblikovan je za prihvat ronilačkih boca svih dimenzija, a patentirani sklop s remenom jednostavno se zakopča oko ronilačke boce bilo koje dimenzije. Dodatna gornja traka pomaže osigurati ronilački spremnik za maksimalnu stabilnost pri ronjenju.

Rotirajuće kopče za ramena s brzim otpuštanjem omogućuju prilagođavanje veličine i razmaka naramenica te dobro prianjanje na svaku konstituciju, a olakšavaju i navlačenje i skidanje kompenzatora s bocom.

Scubapro GO opremljen je i s pet aluminijskih D-prstenova, uključujući dva velika, savijena na jastučićima za ramena koji su prikladne točke za pričvršćivanje dodatne opreme, a predviđena su i mjesta za oktopus i manometar te mogućnost učvršćivanja korica ronilačkog noža.

Naravno, sve je to već viđeno i bilo bi čudno da toga nema na modernom kompenzatoru plovnosti. Materijal se doima kvalitetnim, ali je estetika očito pala u drugi plan pa ovaj BCD izgleda prilično jednostavno i pomalo zastarjelo.

Scubapro GO dostupan je u pet veličina (od XS do XL), a cijena mu je oko 430 eura, što baš i nije malo za putni BCD.