Nedugo nakon predstavljanja svoje prve ronilačke maske Fourth Element predstavio je i svoje prve peraje, a one su izrađene od recikliranog plastičnog otpada.

Ovim iskorakom Fourth Element je pokazao da ulazi na tržište ronilačke opreme kao ozbiljan igrač, a Dean Martin, njihov direktor proizvodnje istaknuo je kako nastoje biti vodeći proizvođač inovativne ronilačke opreme te predvodnik u korištenju recikliranih materijala čime pokazuju svoju predanost brizi za budućnost Zemlje. Rec peraje su prve ronilačke peraje napravljene od recikliranog plastičnog otpada, a plastika utrošena u proizvodnju jednog para ovih peraja ekvivalentna je otprilike 120 plastičnih boca izvađenih iz vode.

Ove peraje od reciklirane plastike pružaju izvrsne performanse za ronjenje s mnogo manjim negativnim utjecajem na okoliš. Klasični četverokanalni dizajn stvara odličan potisak tijekom cijelog hoda peraje kroz vodu, a rebra za ukrućenje osiguravaju izvrsnu kontrolu. To Rec peraje čini odličnom kombinacijom učinkovitosti i ekološke osviještenosti.

Oštrica i utor za stopalo izrađeni su od 100% reciklirane plastike (reciklirani polipropilen i reciklirana termoplastična guma), a peraje dolaze u pakiranju bez plastike. Silikonski remen za petu ima mogućnost podešavanja u šest točaka, a u utoru za stopalo je dodatni jastučić za veću udobnost peraje.

Fourth Element Rec Fins dostupne su u tri veličine i dvije kombinacije boja (crna/siva i plava/bijela), a cijena im je oko 115 eura.

+ posts