Fabien Cousteau, slavni oceanografski istraživač i unuk legendarnog pionira ronjenja Jacques-Yves Cousteau napravio je golem korak prema ispunjenju generacijskog sna svoje obitelji o životu pod vodom.

U listopadu je njegova organizacija Proteus Ocean Group mapirala cijelo zaštićeno morsko područje kod otoka Curaçao u visokoj 3D rezoluciji 3D, što je važan korak u pozicioniranju Proteusa, Cousteauovog međunarodnog podvodnog istraživačkog staništa u razvoju.

Kada bude dovršen Proteus će biti postavljen na dubinu od 18 metar ispod površine Karipskog mora uz obalu Curaçaa. S 4000 četvornih metara znanstvenih laboratorija, životnih prostora i obrazovnih objekata, više će nego četverostruko povećati podvodni istraživački prostor koji je trenutno dostupan. Naravno, energiju koju bude trebao Proteus će u potpunosti crpiti iz obnovljivih izvora.

Cousteau planira da visokotehnološka postaja služi kao podvodni ekvivalent Međunarodnoj svemirskoj postaji zauvijek mijenjajući način na koji se podvodna istraživanja provode. Cousteauov tim mapirao je ukupno 1500 hektara grebena i preko 1000 hektara zaljeva u samo tjedan dana.

+ posts