EUF dodjeljuje novu nagradu u čast Jacku Lavanchyju

119

Europska podvodna federacija EUF (European Underwater Federation) kreirala je novu ronilačku nagradu u čast svog bivšeg predsjednika i suosnivača PADI Europa Jacka Lavanchyja.

Njega se smatra jednim od pionira europske zajednice ronilaca, a preminuo je 27. siječnja ove godine u 87-oj godini života. Rodom Švicarac, Lavanchy je pomogao osnivanje PADI-ja Europa i bio je glavna snaga njegova rasta 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća. EUF je na svojoj Glavnoj skupštini donio jednoglasnu odluku o uspostavljanju nagrade, a ona će se početkom svake godine dodjeljivati pojedincima koji su omogućili znatan i stalan napredak održivog razvoja europske ronilačke zajednice.
“Jack je uvijek strastveno govorio o važnosti svakog pojedinca te da svatko u ronjenju svojim radom doprinosi rastu i promociji ovoga sporta. Osobno je sudjelovao u uspostavljaju ronilačke zajednice u Europi tako da će ova nagrada biti primjeren način da se očuva sjećanje na njega i da se prošire ciljevi koje je on uvijek tako strastveno zagovarao”, rekao je predsjednik EUF-a Mark Caney.