X1 BladeFin

80

Kompanija Atomic Aquatics predstavila je svoju novu ronilačku peraju nazvanu X1 BladeFin.

Kraći i čvršći list X1 BladeFin peraja omogućuje veću snagu zamaha, bolju pokretljivost u uskim prostorima te su dobre za bilo koji stil mahanja perajama, od “škara”, preko “helikoptera” pa do “žabe”. Unutarnji okvir peraja je čvršći i upravo to je zaslužno za bolju kontrolu, a skraćeni list na takvom okviru omogućuje performanse kakve inače imaju duže peraje. Asimetrično savijanje prilikom zamaha pojačava manevarske sposobnosti, ali i olakšava ronjenje te smanjuje utrošak energije. Vertikalni stabilizatori zaslužni su za jednostavnije održavanje smjera te odličnu upravljivost, a materijal od kojeg su ove peraje načinjene jamči vrhunsku udobnost.
Valja napomenuti da su utori za stopala na X1 BladeFin perajama prilagođeni korištenju svih vrsta ronilačkih čizmica, od malih čizmica za mokra odijela, do velikih čizmica koje se koriste uz suha odijela u tehničkom ronjenju. Inače, ove peraje namijenjene su rekreativcima i profesionalcima pa se jednako dobro ponašaju u mirnim vodama na malim dubinama, kao i u jakoj struji ili na velikim dubinama, a njihove manevarske sposobnosti i skraćeni list do izražaja dolaze u skučenim prostorima spilja i olupina.
X1 BladeFin peraje dostupne su u veličinama od small (brojevi 37-38) do XL (brojevi 44-46) i u različitim bojama. Cijena na europskom tržištu bit će oko 100 eura.

+ posts