Eko akcija na Mrežnici – Vodomar za Vodotoranj

86

U subotu i nedjelju 18. i 19. lipnja na kupalištu u Dugoj Resi održat će se velika akcija čišćenja rijeke Mrežnice.

Akcija je zamišljena kao sportsko-natjecateljski kup u vađenju otpada iz rijeke pri čemu će izvađeni otpad biti izvagan, a najuspješniji timovi nagrađeni. Posebnu nagradu “Best of trash” dobit će onaj koji, prema mišljenju stručnog žirija, izroni najneuobičajeniji komad otpada.

Projekt pod nazivom “Neka Blista Rijeke Čista” ove će se godine održavati pod sloganom “Vodomar za Vodotoranj” jer će KPA Vodomar iz svojih sredstava donirati jednu kunu za svaki kilogram izvađenog otpada iz rijeke Mrežnice te doznačiti to na žiro račun fonda za obnovu vukovarskog Vodotornja. U sklopu akcije građani također mogu dati dobrovoljni prilog koji će se pribrojiti ukupnoj skupljenoj svoti te doznačiti za obnovu vukovarskog Vodotornja. 

Inače, ovo je 20 godina djelovanja Vodomara i tradicionalna 20. akcija čišćenja rijeke Mrežnice. Projekt je prerastao sva očekivanja pa se ove godine očekuje preko 150 aktivnih ronilaca te više od 200 logističara. Organizatori su pripremili i smještajne kapacitete pa je smještaj u Vodomarovom kampu besplatan (potrebno je ponijeti samo osnovnu opremu za kampiranje), a u učeničkom hostelu smještaj se plaća 80 kuna po osobi na recepciji hostela (hostel je udaljen 150 metara od centralnog mjesta zbivanja). Za sve oni koji budu zainteresirani za spuštanje čamcem Mrežnicom organizacijski odbor Vodomara omogućit će taj nezaboravni događaj u nedjelju. Komercijalna cijena tog spusta je 150 kuna, a Vodomar u potpunosti subvencionira cijenu za sve sudionike akcije čišćenja tako da je za njih spust besplatan! 

Svi zainteresirani za ovu akciju mogu se prijaviti putem službenog e-maila: kpa.vodomar@gmail.com ili telefona koji ćete pronaći na web stranicama KPA Vodomara.

+ posts