Novi SkyDiver Neptunian iz Edoxa imenom sugerira da vuče korijene od samog nasljednika rimskog boga mora – Neptuna!

U redu, to nije sasvim točno, ali ono što je točno je da se SkyDiver temelji na satu koji je potajno naručio švicarski pukovnik za elitnu padobransku postrojbu koja je bila pod njegovim zapovjedništvom. Dugogodišnji umirovljeni Edoxov urar potvrdio je da je SkyDiver bio tajni projekt za bogatog švicarskog pukovnika koji je tražio ekskluzivni sat za elitne planinske padobrance pod njegovim zapovjedništvom. Sat je morao biti pouzdan i robustan, baš kao i njegove trupe pa je izabrao Edox zbog iznimnih karakteristika ove marke i satova sposobnih za svaku situaciju s kojom bi se padobranci mogli suočiti – na kopnu, zraku ili moru.

U svakom slučaju, Neptunian je četvrto Edoxovo izdanje SkyDivera temeljeno na toj legendi iz 1973. godine, a ovaj model evoluirao je od ranog Submarinera do modernog ronilačkog sata za ekstremne dubine nadahnutog modelom DeepSea. Vodootporan je do 1000 metara dubine, a izdržljivo kućište je od nehrđajućeg čelika promjera 44 milimetra. Kućište je opremljeno i vijčanom krunicom s integriranim (u kućište) štitnikom krune, safirnim kristalnim staklom debljine tri milimetra, kao i jednosmjernim ronilačkim prstenom s crnim keramičkim umetkom.

Ispod safirnog stakla nalazi se gradijentni plavi brojčanik s oznakama koje su, kao i kazaljke, tretirane Superluminova X1 premazom za jasnu čitljivost u dubini.

Inače, na kućištu se nalazi i prilično uočljiva 3D gravura Neptuna, rimskog boga mora. Naravno, SkyDiver Neptunian ima i integrirani helijski ventil na bočnoj strani kućišta na poziciji 9 sati.

Automatski mehanizam koji pokreće novi SkyDiver Neptunian je Calibre 80 s rezervom snage od 42 sata, a cijena ovog Edoxovog modela u Europi je oko 1250 eura.

+ posts