Tvrtka Geneinno Technology osnovana 2013. godine predstavila je svoj najnoviji i najnapredniji podvodni dron nazvan Geneinno Tech T1 Pro. Radi se o podvodnom dronu namijenjenom profesionalnom istraživanju podmorja, ali je relativno razumna cijena zanimljiva i široj ronilačkoj populaciji.

Novi dron bogat je značajkama i spada u kategoriju lakih uređaja s nevjerojatnim nizom mogućnosti u kompaktnom pakiranju. Njegove karakteristike uključuju i mogućnost montiranja laserskog skalara za mjerenje udaljenosti i detekciju oblika, robotske hvataljke, dodatne kamere, rasvjete i još mnogo toga.

Inače, integrirana LED rasvjeta jakosti je 6000 lumena, a kamera je 12MP sposobna za snimanje 4K video zapisa i 12MP fotografija. Tu je i Soni Omni Scan koji pokriva kut od 360 stupnjeva te analizator kvalitete vode koji uzima u obzir PH vode, razinu kisika, slanost, gustoću i još mnoge varijable važne za analizu vode.

Manevarske sposobnosti ovog podvodnog drona su odlične, a upravljanje daljinskim kontrolerom izuzetno intuitivno pa će i tehničkim laicima vrlo brzo postati jednostavno. Trajanje baterije također je zadovoljavajuće jer s vanjskim baterijama možete očekivati punu operabilnost do osam sati, a maksimalna dubina urona je 175 metara.

Kako smo spomenuli na početku, cijena je za ovakav uređaj sasvim prihvatljiva i kreće se oko 2500 eura, a možete ga naručiti slijedeći ovaj link.

+ posts