Odjel za islamska pitanja i dobrotvorne aktivnosti u Dubaiju najavio je ambiciozni projekt izgradnje prve podvodne džamije u svijetu.

Dubai je poznat kao grad u kojem je sve veliko, raskošno, najveće na svijetu, prvo u svijetu… Očito vođeni tom logikom vladari Dubaija najavili su izgradnju prve podvodne džamije. Doduše, ova džamija imat će i svoj nadvodni dio pa će vjernici moći u nju i bez da zarone, ali imat će i podvodni dio, a predviđeni rok za dovršetak ovog projekta je kraj iduće (2024.) godine.

Ova inovativna struktura sastojat će se od tri kata od kojih svaki služi jedinstvenoj svrsi. Prvi kat bit će podvodni prostor za molitvu, drugi kat višenamjenska dvorana, a na trećem katu bit će smještena islamska izložba.

Projektom je predviđeno da kapacitet ove džamije bude između 50 i 75 vjernika, a podvodna džamija trebala bi biti “svjetionik duhovnog mira i kulturnog obogaćenja Dubaija”.

Na predstavljanju projekta naglašeno je da će to biti prva podvodna džamija u svijetu, a namjera je privući ronioce u Dubai i učiniti ga atraktivnom ronilačkom destinacijom za muslimanske, ali jednako tako i za nemuslimanske turiste.