Za ovaj model slobodno možemo reći da je postao ikona pristupačne pouzdanosti. Naime, sat je nedavno podvrgnut testiranjima na iscrpljujućoj dubini od 1000 metara. Ovakvo podvrgavanje testu tlaka u morskim uvjetima baš i nije uobičajeno, ali ovaj model tako je dokazao svoju snagu u najzahtjevnijim podvodnim okruženjima.

Pro Sea Diver 1000M dizajniran je za osvajanje ekstremnih dubina, kao što mu i ime kaže, a posvećenost detaljima očita je na svakom njegovom dijelu. S trostrukom o-ring krunicom i dvostrukom o-ring pozadinom kućišta ovaj sat osigurava vodootpornost do jednog kilometra dubine. Treba li nekom više?

Izrađen je od elastičnog nehrđajućeg čelika 316L s velikim kućištem promjera 45 milimetara i dimenzijama od ušice do ušice od 49 milimetara, a već na prvi pogled jasno je da se radi o ekstremno izdržljivom i robusnom satu izrađenom za profesionalne ronioce i avanturiste.

Sat pokreće nepokolebljivi automatski mehanizam Seiko Japan NH 3 (dan/datum) koji osigurava pouzdano mjerenje vremena čak i kada je izložen najtežim uvjetima. Rezerva snage od 40 sati i uređaj za zaustavljanje (hacking) roniocima je dokaz preciznosti i točnosti.

Brojčanik je prekriven safirnim kristalom, a kazaljke i indeksi sati ispunjeni su SuperLumiNova plavim premazom koji osigurava iznimnu čitljivost u tamnim morskim dubinama. Keramički rotirajući okvir također je opremljen svjetlećom plavom točkom na 12 sati pa pruža mogućnost preciznog mjerenja vremena za ronioce u svim uvjetima.

Ručni ventil za helij ključan je dodatak za saturacijsko ronjenje, što demonstrira posvećenost Deep Bluea funkcionalnosti i sigurnosti. U kombinaciji s uklonjivim čeličnim remenčićem koji ima ronilačku kopču (s produžetkom) jasno je da ovaj model kombinira udobnost s iznimnom funkcionalnošću, a cijena od oko 600 eura za ovakav ronilački alat zaista je prihvatljiva.

+ posts