Deep Blue Daynight Rescue

139

Samozatajni proizvođač satova Deep Blue predstavio je ove godine na Baselskom sajmu satova svoju novu ronilačku perjanicu.

Možda bi, uz sve ostale razvikane švicarske urarske brendove, i prošao nezamijećen da model Deep Blue Daynight Rescue T-100 Automatic Tritium ne svijetli tako jako. Naime, ovaj model zaista je odlično prilagođen noćnim i dubokim uronima. Luminiscencija njegovih oznaka toliko dobra da je sigurno da će svaki ronilac koji ga ima poželjeti ući u tamu kako bi ga vidio u njegovoj punini. Oznake na keramičkom umetku u ronilačkom prstenu svijetle blago zelenkastom bojom, kazaljke crvenom, oznake na brojčaniku plavom, a oznaka za 12 sati narančastom bojom. Zaista je prekrasno vidjeti sve to u tami. 

Inače, kućište je napravljeno, kao i narukvica, od nehrđajućeg čelika i promjera je 44 milimetra te debljine 15 milimetara. Naravno, narukvica ima mogućnost produživanja za nošenje na mokro ronilačko odijelo. Staklo je safirno, jednosmjerno rotirajući ronilački prsten ima keramičke umetke, a sat je moguće kupiti u tri različite varijante. Dvije su varijante s crnim brojčanikom i razlikuju se po umecima u ronilačkom prstenu (crni ili crno-plavi ronilački prsten), a treća je s plavim brojčanikom i plavim ronilačkim prstenom. Mehanizam koji pokreće ovaj model je samonavijajući švicarski Sellita SW-200 s rezervom snage od 46 sati, a vidljiv je i kroz safirno staklo na poleđini sata.
Vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine.