Najpriznatija i najcjenjenija svjetska organizacija za sigurnost ronjenja, Divers Alert Network (DAN) predano radi na sigurnosti i dobrobiti ronilaca već 40 godina.

Svake godine DAN započinje svoju kampanju darivanja na kraju godine kako bi osigurali da ozlijeđeni ronioci uvijek dobiju potrebnu skrb. Organizacija za sigurnost traži donacije koje se odbijaju od poreza kako bi omogućila ozlijeđenim roniocima pristup medicinskoj pomoći na svim razinama. Donatori koji između prvog studenog 2021. i 31. siječnja 2022. prilože više od 90 eura dobit će majicu “Helping Divers Since 1980” koja se proizvodi u ograničenoj nakladi.

DAN-ovi programi obuke prve pomoći i davanja kisika pripremaju rekreativne ronioce i profesionalce diljem svijeta da djeluju brzo i učinkovito kako bi pomogli ozlijeđenim roniocima kad je to potrebno.

Također, DAN-ovi tečajevi medicinske edukacije pomažu liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima da svojim vještinama i znanjem liječe ozlijeđene ronioce.

Od svog osnutka 1980. godine DAN je pružio hitnu pomoć u realnom vremenu u desecima tisuća hitnih slučajeva stradavanja ronilaca, a kroz svoje iskustvo organizacija je identificirala najučinkovitije načine pomoći roniocima. “Od mjesta ronjenja do ambulante pa do hitne pomoći i do komore za rekompresiju postoje mnoge mogućnosti za poboljšanje skrbi za ozlijeđene ronioce”, rekao je predsjednik i izvršni direktor DAN-a Bill Ziefle. “DAN to prepoznaje i radimo na poboljšanju rezultata na svakoj od ovih dodirnih točaka.”

Više o mogućnostima doniranja možete saznati na ovom linku.