Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije u sklopu svog projekta “Pomorsko je dobro” sudjelovanje na ENTER konferenciji koja će se održati 10. i 11. prosinca 2021. godine u splitskoj Spaladium Areni obilježit će održavanjem besplatnih probnih ronjenja.

U sklopu Pogleda u plavo za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje podvodnog svijeta bit će omogućena besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i za sve uzraste te uz stručni nadzor instruktora ronjenja iza RK Giričića iz Kaštel Gomilice, RK Solina, RK Nemo-Brača te uz podršku Stijega, podvodnih radova i Nemo-Adria Rescue Teama.

U organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Agencije Promocija ronjenja svi zainteresirani posjetitelji ENTER konferencije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti u montažnom bazenu te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja.

Pogled u plavo održava se u cilju promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Osim probnog zarona u montažnom 10 metarskom bazenu Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku uživati i u ronjenju na 30 metara dubine te razgledavati potopljeni brod putem VR (virtual reality) tehnologije.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija organizira se u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama. Ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta – Narodni.

Osim dobre volje, na ENTER konferenciju donesite i kupaće rekvizite (kupaće kostime i ručnike). Pogled u plavo i besplatna probna ronjenja provode se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, dok su medijski pokrovitelji projekta SCUBAlife magazin, web portal Morski.hr i Gorgonija.

+ posts