Evo još jednog crnog izdanja Carla F. Bucherera za kojega se možda sjećate da je ljetos predstavio “Black Manta Special Edition”, ali i zatamnjeni “ScubaTec Stealth Edition” koji je nosio Sylvester Stallone u filmu “Rambo: Last Blood”.

Stalloneov ScubaTec i Black Manta Special Edition bili su inspiracija i za upečatljiv dizajn novog ScubaTec Black-a koji će biti dostupan od travnja 2020. godine. ScubaTec Black temelji se na uobičajenom ScubaTec-u tako da je vodootporan do 500 metara i certificiran je kronometar.

ScubaTec Black / Carl F. Bucherer

Daljnje značajke zanimljive roniocima uključuju jednosmjerno rotirajući ronilački prsten i automatski helijski ventil. ScubaTec Black također odlikuje i ultra lagano titanijsko kućište promjera 44,6 milimetara s matiranom crnom DLC oblogom. Na ronilačkom prstenu je keramički umetak otpora na ogrebotine sa 60-minutnom skalom za ronjenje i svjetlosnim markerima.

Njegov crni, fino strukturirani brojčanik ima velike crne oznake sata koje su presvučene plavim SuperLumiNova premazom za dobru vidljivost u mraku, a i kazaljke su tretirane istim svjetlosnim premazom.

ScubaTec Black / Carl F. Bucherer

Mehanizam zadužen za pokretanje ovog modela automatski je CFB 1950.1 Caliber s rezervom snage od 38 sati. Službeno je certificiran od strane neovisnog švicarskog Instituta za ispitivanje kronometra (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC)) i svaki primjerak dolazi s vlastitim COSC certifikatom.

ScubaTec Black / Carl F. Bucherer

Pripadajuće narukvice za ovaj model su crna gumena ili PET tekstilna koja je u potpunosti izrađena od recikliranih plastičnih boca uklonjenih iz mora. Budući da je Carla F. Bucherer zaista posvećen i očuvanju morskog okoliša na poleđini su ugravirane mante, a tvrtka surađuje s organizacijom Manta Trust.

+ posts