Na najvećem “groblju olupina” u Europi, poznatoj ronilačkoj meki za wreck divere, prije nešto više od mjesec dana prijavljen je nestanak jednog ronioca za kojeg se pretpostavljalo da je zapeo u nekoj od olupina.

Obalna straža i spasilački timovi pokrenuli su potragu odmah nakon dojave o nestanku, ali nisu pronašli ništa pa su pretpostavili da je nestali ronilac zapeo u nekoj od olupina i tako stradao.

No, 13 dana nakon nestanka njegovo tijelo pronađeno je na otoku Cava, a identificiran je kao Paul Smith. Istragom je utvrđeno da je prvotna pretpostavka o stradavanju nestalog ronioca u nekoj od olupina kriva te da je ovaj ronilac stradao od udara ronilačkog broda.

Prema izvješćima, ronilac Paul Smith radio je sigurnosni zastanak kada ga je udario ronilački brod koji je tuda prevozio ronioce. Čini se da stradali Smith nije imao označeno mjesto na kojem se nalazi, nije napuhao ronilačku sigurnosnu plutaču pa mjesto na kojem je radio sigurnosni zastanak nije bilo označeno, a prema dosadašnjoj istrazi na njega je naletio 24-metarski ronilački brod MV Karin.