Velika Britanija ima bogatu povijest izrade mehaničkih satova i dom je mnogih inovacija u urarstvu, a Bremont je odlučan odigrati ključnu ulogu u oživljavanju ove industrije na britanskim obalama.

Bremont proizvodi dijelove za mehaničke ronilačke modele u svom pogonu, a svaki pojedini primjerak Bremonta ručno je izrađen i testiran prije napuštanja radionice.

Model Bremont Waterman Apex dizajniran je da slavi život na vodi i pod vodom. To je mehanički ronilački sat visokih performansi koji čini dio kultne Bremontove serije Supermarine.

No, Waterman Apex nije napravljen samo kako bi u potpunosti odgovarao namjeni, već će prodaja sata podržati istraživanje oceana u suradnji s neprofitnom organizacijom Bimini Shark Lab. Zaklada Bimini Biological Field Station (‘Bimini Shark Lab’) neprofitna je organizacija na Bahamima usmjerena prema unaprjeđenju znanja o biologiji morskih životinja, posebice morskih pasa i raža.

A ovaj model ima još jednu specifičnost. Naime, Bremont se udružio s legendarnim Lairdom Hamiltonom, jahačem velikih valova koji je pomogao u testiranju ovog sata.

Po uzoru na Limited Edition Waterman iz 2018. čiji je nasljednik, Waterman Apex također dolazi iz obitelji Supermarine i namjenski je izgrađen kao otporan ronilački sat. U skladu s Bremontovim vrhunskim ronilačkim modelima i Waterman Apex ima automatski helijski ventil i štitnik krunice, kao i samonavijajući mehanizam s 42-satnom rezervom snage.

Kućište Trip-Tick® od nehrđajućeg čelika promjera je 43 milimetra i ima jednosmjerno rotirajući ronilački prsten. Safirno staklo otporno je na ogrebotine, a mat crni brojčanik suptilno je ukrašen motivom peraje morskog psa među valovima, znakom partnerstva s Bimini Shark Lab zakladom. Kroz safirni prozor na poleđini vidi se prilagođeni rotor na kojem se ponavlja isti motiv peraje morskog psa u plavoj boji.

Indeksi i kazaljke ispunjene su Super-LumiNova® punjenjem, a nadopunjeni su crvenom kazaljkom za sekunde i plavom kazaljkom za GMT koja odgovara integriranom Harbor Blue gumenom remenu.

Unatoč “otvorenom” stražnjem dijelu kućišta Waterman Apex vodootporan je do 500 metara dubine, a mehanizam je zaštićen Bremontovom patentiranom tehnologijom nosača koja štiti od vibracija prilikom udarca.

Bremont Waterman Apex izrađen je u ograničenoj seriji od samo 250 primjeraka, a cijena mu je oko 5550 eura.