Iako su se mnogi pribojavali da se Baltictech ove godine neće održati, organizatori su odlučili odagnati sve sumnje i najavili održavanje desetog Baltictecha.

Baltictech je jedan od tri najveća svjetska kongresa tehničkih ronilaca i održava se svake dvije godine u Gdyniji u Poljskoj (druga dva održavaju se u Australiji i Velikoj Britaniji). Jubilarni Baltictech najavljen je za 26. i 27.11., a točna mikrolokacija u Gdyniji, važnoj poljskoj luci na obali Baltičkog mora, još nije objavljena. Organizatori tvrde da će se nova lokacija svidjeti posjetiteljima, a broj ulaznica ove godine je ograničen.

Tijekom konferencije u izložbenom prostoru svoje novitete predstavit će najveći svjetski proizvođači ronilačke opreme za tehničke ronioce, a predviđeno je puno zanimljivosti i tradicionalno odlični govornici. Dva dana konferencije bit će ispunjena mnoštvom ronilačkih atrakcija, a uz klasične točke programa posjetitelje očekuju i noviteti. Jedan od zanimljivijih noviteta svakako je i mogućnost testiranja opreme u vodi. Kao i obično, bit će tu međunarodna skupina govornika koja jamči sadržajnu i tematsku raznolikost.

Još jedan redoviti događaj je Diving Paty, zabava zakazana za subotu navečer. Tko je bio, zna, a tko nije… Bit će to svakako izvrsna prilika za zajednički razgovor i zabavu u malo opuštenijoj atmosferi.

Baltictech konferencija ne bi bila ista bez svojstvene nagradne igre. Tako će svi sudionici koji kupe ulaznicu imati jednaku šansu da dobiju neku od vrlo vrijednih nagrada koje doniraju izlagači i sponzori. Ulaznice možete kupiti na službenim stranicama Baltictecha.