U cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i ronjenja kao aktivnosti Pogled u plavo ovog vikenda (14. i 15. svibnja) gostuje u Vodicama.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na vodičkoj rivi, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronilaca početnika brinut će se instruktori ronjenja i ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Ronilačkog centra Vodice Dive.

U sklopu Pogleda u plavo 15. svibnja će se održati i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog podmorja “Eko patrola 2022. – Vodice” u kojoj će sudjelovati ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, ŠRK Mali Porat i skauti uz podršku ronilačkog centra Vodice Dive.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta: Narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija. Budite i Vi dio Pogleda u plavo!

+ posts