Fourth Element predstavio je svoje prve peraje za tehničko ronjenje. Nedavno su predstavili svoju prvu ronilačku masku, nakon nje i masku za freediving te masku za tehničko ronjenje, predstavili su i jedne peraje za rekreativno ronjenje (od reciklirane plastike), a sad su odlučili tržištu ponuditi peraje za tehničke ronioce.

Radi se o klasičnim peraja za tehničko ronjenje s ventilacijom koje su redizajnirane kako bi se maksimalizirale performanse. Kako je Fourth Element poznat po svojoj posvećenosti očuvanju mora i prirode, tako su i ove peraje nadahnuta prirodom i evolucijom. Disruptori turbulencije na vrhu oštrice peraja djeluju na isti način kao i čvorići prednjeg ruba peraje grbavog kita koji nastalu turbulenciju vode koriste za povećanje učinkovitosti kretanja. Tako je i Fourth Element usvojio ovaj evolucijski koncept kako bi poboljšao performanse klasičnih peraja za tehničko ronjenje.

Koristeći prirodnu gumu s jedinstvenim gradijentom gustoće peraja imaju izuzetno udoban džep za stopala u kombinaciji s optimiziranom krutošću za performanse.

Dizajn s ventilacijom omogućuje da voda teče duž oštrice smanjujući otpor vode i umor ronioca, dok tračnice i rebra za ukrućenje osiguravaju da se oštrica peraje vuče kroz vodu kako bi se povećao učinak povratnog udarca peraje.

Tech peraje su blago negativno plovne i razvijene su za tehničko ronjenje, ali su prikladne za sve razine ronilaca koji traže gumene peraje visokih performansi. Šira oštrica olakšava manevriranje bez gubitka snage, dok kraća duljina poboljšava agilnost i čini spremanje peraja za transport praktičnijim.

Opružne trake s udobnim jastučićima za pete drže stopala sigurno na mjestu. Naravno, ove se trake mogu lako ukloniti i promijeniti svakodnevnim alatima, ako je potrebno.

Tech peraje se isporučuju s remenom za vješanje/nošenje i kvačicom otpornom na utjecaj mora pa se lako mogu zakvačiti na kompenzator plovnosti ili pojas ostavljajući tako obje ruke slobodne za penjanje po ljestvama ili nošenje druge opreme. Prirodni gumeni materijal ove peraje izuzetno je izdržljiv, a sve komponente se mogu reciklirati na kraju životnog vijeka.

Fourth Element Tech peraje dostupne su u M, L, XL i XXL veličini te u tri varijante boja (crnoj, sivoj i aqua plavoj), a cijena im je oko 165 eura.