Vodeći proizvođač sredstava za odvraćanje morskih pasa, Sharkbanz, predstavio je svoju novu narukvicu za odvraćanje morskih pasa nazvanu Sharkbanz 2.

Mala narukvica najčešće se nosi oko gležnja i djeluje tako da nadvlada prirodni osjećaj elektrorecepcije morskog psa. To stvara bezopasan, ali neugodan osjećaj za morskog psa koji ga odvraća od želje da istraži objekt.

Ova narukvica radi na istom principu kao njihov poznati Sharkbanz Fishing Zeppelin, mali uređaj koji ribari koriste da odvrati morske pse od pokušaja krađe ribe s udica ili da im se previše ne približe vrećama za ulov kada ribiči stoje u vodi do struka.

Suosnivač Sharkbanza i instruktor ronjenja David Garrison smatra da je Sharkbanz 2 pragmatično rješenje za problem za rješavanje tjeskobe ili straha koji se javlja nekim roniocima u blizini morskih pasa. Sharkbanz pomaže roniocima da se opuste, znajući da je njihov rizik smanjen. To dodatno opuštanje čini ronjenje ugodnijim, a smanjuje i potrošnju disajnog medija u ronilačkoj boci. Naravno, ronioci i dalje moraju uvijek biti svjesni svoje okoline!

Iako ronioci najčešće žele roniti tamo gdje će susresti morske pse, nekima susret stvara popriličan osjećaj nelagode. Sharkbanz 2 taj će osjećaj svakako smanjiti pa će i oni malo nesigurniji lakše prihvatiti ronjenje s morskim psima i opuštenije promatrati ova veličanstvena stvorenja u njihovom prirodnom okruženju. Uređaj se zapravo koristi da bismo odvratili radoznale morske pse od istraživanja.

Sharkbanz je posvećen razvoju jednostavne, učinkovite i pristupačne strategije smanjenja rizika od ugriza morskog psa pružajući duševni mir i zaštitu svakom roniocu, surferu, plivaču i zaljubljeniku u vodene sportove diljem svijeta, istovremeno promičući očuvanje mora i obrazovanje, a narukvica Sharkbanz 2 prodaje se za 90 eura.